Successos

policia

tràfic de drogues

Operació policial antidroga a Salt, Vidreres i Caldes

Detenen sis membres d'una organització que traficava amb haixix, marihuana i cocaïna

Els intervenen 15.400 euros

La Guàrdia Civil va dur a terme ahir una operació, anomenada Monar, que va permetre desmantellar un grup que es dedicava a distribuir substàncies estupefaents a les comarques gironines. El dispositiu es va desplegar a primera hora del matí a Salt, Vidreres i Caldes de Malavella. Sota autorització judicial, els agents van inspeccionar de manera simultània diversos domicilis vinculats a la banda. Els escorcolls van tenir com a resultat la detenció de sis presumptes integrants de l'entramat, que comercialitzaven marihuana, haixix i cocaïna. Segons va explicar el tinent coronel de la Guàrdia Civil a Girona, Jorge Cumba, els arrestats són d'origen nord-africà i acumulaven altres detencions per delictes similars. Els efectius els van intervenir 5 quilos i 420 plantes de marihuana, 165 grams d'haixix, 32 de cocaïna, 15.400 euros, així com balances i equips de precisió que utilitzaven per preparar les dosis.

La policia va iniciar aquesta investigació arran de les vigilàncies que va fer en el marc d'una altra operació, relacionada en aquell cas amb el gihadisme. “Com a conseqüència d'aquell servei, en realitat, va néixer aquest. Els agents van observar que en uns habitatges de Salt hi havia bastant de moviment. Aquest trànsit desmesurat de gent va originar que es tingués la sospita que allí s'estava realitzant alguna activitat il·lícita, ja que les persones que freqüentaven aquests immobles tenien antecedents per tràfic de drogues. Vam constatar que els sis ciutadans que ara han sigut detinguts formaven part d'una organització que venia estupefaents a les proximitats de la ciutat de Girona i a zones limítrofes.” L'epicentre de la trama, de fet, era a Salt. La Guàrdia Civil, amb el suport de la policia local, va registrar ahir pisos del grup Sant Jaume i també es va centrar en el bloc número 18 del carrer Esteve Vila. L'assumpte està sota secret de sumari i els arrestats estaven ahir pendents de passar a disposició del jutjat d'instrucció que investiga el cas.

L'actuació d'aquest dimarts és la segona operació per combatre el tràfic de drogues que es fa a la demarcació de Girona en tan sols una setmana. El 27 de setembre els Mossos d'Esquadra van detenir dotze membres d'una banda que cometia, principalment, assalts violents en finques on havien detectat que hi havia plantacions de marihuana. El seu objectiu era sostreure els cultius. Des de l'abril fins al mes passat, van perpetrar set robatoris a Sant Joan de Mollet, Blanes, Parlavà, Girona, Llagostera i Platja d'Aro. Els investigats van ser interceptats en 3 immobles de Girona i en 2 de Salt. Es va ordenar l'ingrés a la presó de sis d'ells i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

LA FRASE

Els agents van descobrir aquesta organització arran de vigilàncies durant una altra investigació
Jorge Cumba
tinent coronel de la guàrdia civil a GIRONA

LA XIFRA

18
És el número de l'edifici del carrer Esteve Vila de Salt on ahir es va fer un dels múltiples escorcolls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia