Successos

medi ambient

incendi

Sospitós foc nocturn en una casa ocupada de Gaüses, a Vilopriu

Els bombers van haver d'apagar ahir a la matinada (en plena situació de risc d'incendi i amb temperatures extremes) un foc que va cremar una caseta de les antigues instal·lacions d'un càmping al mas Àngela, que ara és una casa ocupada, al nucli de Gaüses, a Vilopriu, el municipi del Baix Empordà que des de fa dècades pateix incendis provocats.

Els Mossos també van ser alertats del sospitós foc nocturn i un cop al mas Àngela van recollir el testimoni dels ocupes que viuen a la masia principal. Els ocupes de l'anomenat espai autogestionat van assegurar que no era el primer cop que a les antigues instal·lacions del càmping hi havia incendis i que fa cap a un mes es va encendre una autocaravana. Segons els ocupes, els focs es repeteixen des que ells van foragitar de la caseta que es va cremar ahir un jove a qui inicialment havien autoritzat a viure-hi. Els bombers hi van enviar tres camions que van aconseguir sufocar les flames sense que s'estenguessin cap a la zona de bosc.

Antic càmping ocupat

L'antic càmping de mas Àngela, al camí de les Serres, és una casa ocupada des de fa més de vuit anys, tot i que el maig de l'any passat es va fer un desallotjament a instàncies de La Caixa, tal com relaten el mateixos ocupes en la seva pàgina web, on manifesten que mas Àngela és un projecte autogestionat d'agricultura ecològica i kolektiva de set persones, més tres cabres, una dotzena de gallines, tres gossos, un gat i molts animals i plantes salvatges. Disposen, remarquen, de forn de pa i dues zones d'horts ecològics per al consum propi de verdures i fruites fresques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia