Punt divers

Les estacions d'esquí gironines reben més de 40.500 esquiadors durant aquest cap de setmana de la Puríssima

COMARQUES GIRONINES

Les estacions d'esquí gironines -Vallter 2000, la Molina, la Masella i Vall de Núria- han rebut més de 40.700 esquiadors durant els dos primers dies d'aquest cap de setmana llarg de la Puríssima gràcies a unes excel·lents condicions de neu i a una meteorologia favorable. 'Nosaltres fem una valoració molt positiva, primer per l'afluència de gent i segon perquè hem pogut oferir als esquiadors unes pistes immillorables, amb gruixos d'entre 40 centímetres i un metre de neu', ha comentat el director de Vallter 2000, Enric Serra, que calcula que entre dissabte i diumenge a l'estació més oriental dels Pirineus han venut uns 5.000 forfets. 'I de visitants, podríem dir que han estat més del doble', ha afegit.

Segons els responsables de la Molina, a l'estació pionera dels Pirineus catalans hi han passat uns 11.500 esquiadors al llarg d'aquest cap de setmana de la Puríssima. A la Masella, han acumulat fins a 18.710 esquiadors. I a Vall de Núria hi han esquiat 5.300 persones. A Vallter, a partir de les onze del matí era difícil trobar aparcament a la part alta de l'estació d'esquí i molta gent ha hagut de deixar el cotxe a l'alçada del refugi Pastuira, a uns tres quilòmetres. 'El tema d'aparcament és complicat perquè en dies feiners poder ens en sobra però en caps de setmana tan senyalats com el d'avui en faria falta molt més', ha reconegut Serra, que espera que aquest 2008-2009 superi la fluixa temporada d'esquí passada, que es va saldar amb només 45.000 esquiadors.

Més de 100.000 esquiadors

'En una temporada normal, en la que s'obre pels volts de Nadal, solem estar en números de 100.000 esquiadors', ha recordat el director de Vallter 2000. 'Enguany, havent obert ja en el Pont de la Puríssima sense problemes esperem superar la barrera dels 100.000 esquiadors', ha avançat Serra, que ha enumerat la sèrie de millores que ofereixen als seus clients. 'Hem millorat l'embarcament al telecabina Enric Planella i hem creat un parc lúdic amb una nova cinta transportadora i amb la novetat dels tubbies, uns pneumàtics que baixen pel pendent i que esperem que tinguin èxit durant la temporada d'estiu', ha assenyalat el director de Vallter 2000.

'A part d'això, hem augment la xarxa d'aspersors de neu i hem millorat algunes instal·lacions com les estacions d'arribada dels telecadires o les traces dels telesquís', ha afegit.

Segons Serra, el tipus d'esquiador que s'apropa a Vallter 2000 es pot classificar en dues tipologies diferents. El que té segona residència a la Vall de Camprodon o que és de proximitat, que viu a un màxim d'uns 70 o 80 quilòmetres de l'estació. 'Aquest és un públic molt fidel, que es pot dir que ve cada setmana', ha puntualitzat el director de Vallter 2000. I després, coincidint amb dies de festa assenyalats, l'estació s'omple d'esquiadors provinents de més lluny: de Barcelona ciutat, del Vallès i del Maresme. 'Venen a esquiar o al parc de neu de l'estació durant el matí i se'n van a dinar a la Vall de Camprodon', ha explicat Serra.

Bona qualitat de la neu

Entre els nombrosos esquiadors presents aquest diumenge a Vallter 2000, la majoria de comentaris ressaltaven la bona qualitat de la neu. 'Les pistes estan en molt bon estat, amb molta neu i de molta qualitat', ha assegurat el barceloní Raúl Porto, que té una casa llogada a Setcases i que també ha destacat la dificultat d'aparcament en una jornada dominical tan assenyalada com aquesta. 'Nosaltres no hem tingut problemes per aparcar perquè som gats vells i venim d'hora', ha comentat Benjamí Carreras, provinent del Pallars. 'Les pistes i la neu estan molt bé. També és la primera esquiada de la temporada i potser això hi influeix', ha ironitzat Carreras.

'Normalment no hi ha tanta gent a l'estació però m'imagino que en un dia com avui, i veient que el temps acompanya, hi deu haver gent a tot arreu', ha finalitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.