Punt divers

El nou passeig marítim de Colera tindrà una amplada mitjana de 18 metres i 175 de longitud

El Ministeri de Medi Ambient ha licitat les obres de reforma del passeig marítim de Colera (Alt Empordà) per un import de 1.414.530 euros. El termini previst per dur-les a terme és de cinc mesos, i el passeig resultant tindrà una longitud de 175 metres i una amplada mitjana de 18 metres. L'actual es va construir la dècada dels 70 i des d'aleshores no s'hi han fet millores, de manera que ni compleix la normativa d'accessibilitat per a persones discapacitades, segons recorda Medi Ambient. D'altra banda, es demolirà un edifici en desús de l'extrem nord del passeig, fet que permetrà recuperar més de 200 metres quadrats de domini públic.

Així, la reforma del passeig pretén potenciar la peatonalització, suprimir les barreres arquitectòniques, recuperar superfície de platja i modernitzar les instal·lacions i serveis existents. Les obres comprenen dues fases, la primera de les quals suposarà la demolició de tots els serveis i infraestructures existents a l'actual passeig, moviment de terres, explanació i pavimentació de vials i zones per als vianants, així com la construcció del nou mur que delimitarà el passeig. També s'hi inclouen la reposició dels serveis de clavegueram, aigua potable, reg, electricitat soterrada, telefonia i enllumenat públic i, finalment, la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria. I la segona fase se centra, fonamentalment, en la demolició de l'antic Hostal Tocamar i en la neteja i posterior restauració ambiental de l'espai resultant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.