Punt divers

Dos excursionistes queden ferits per una allau a prop del pic de Bastiments, al Ripollès

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte al migdia dos excursionistes que han quedat ferits després de ser arrossegats per una allau a prop del pic de Bastiments, dins el terme municipal de Setcases, al Ripollès. L'allau s'ha produït al conegut coll de la Marrana, a 2.500 metres d'alçada i a menys d'un quilòmetre del refugi d'Ulldeter, i ha atrapat un grup de tres excursionistes. Un d'ells ha resultat il·lès, un altre ha quedat ferit greu i el tercer, lleu. Els Bombers han estabilitzat el ferit greu a la mateixa zona, l'han muntat en una llitera i l'han pujat amb grua a l'helicòpter, que posteriorment l'ha passat a un segon helicòpter per fer-ne l'evacuació a un centre sanitari.

Un segon helicòpter dels Bombers ha carregat l'altra persona ferida, de caràcter lleu, i l'ha duta a les pistes de Vallter 2000, on ha estat traspassada a una ambulància, que n'ha fet l'evacuació. Aquestes dues persones anaven en el mateix grup, en què hi havia una tercera, que ha aparegut totalment il·lesa. Per tal de descartar que cap altra persona hagi quedat colgada sota la neu, els Bombers estan rastrejant tota la zona afectada per l'allau. En aquests moments encara no ha transcendit la identitat de les dues persones ferides.El dispositiu de rescat ha estat format per una dotació terrestre amb membres del grup GRAE d'Olot i dos helicòpters dels Bombers, que transportaven les unitats dels GRAE de Pobla de Segur i Cerdanyola del Vallès, a més del metge de guàrdia. També s'ha informat al departament de Salut, que ha activat l'helicòpter medicalitzat de l'Hospital Doctor Trueta de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.