Entren a robar a l'empresa Cahors de Vilamalla per quarta vegada en tres mesos

Una família de Sant Ferriol atrapa uns lladres a l'interior de casa seva, els redueix, els reté i finalment els allibera

El robatori va passar la nit de dissabte a diumenge, aprofitant que la producció estava aturada i no hi havia treballadors a la fàbrica. Des que l'empresa és objecte d'aquests robatoris tan seguits ha decidit soldar les portes de tot el perímetre de la fàbrica cada cap de setmana per evitar que els lladres puguin entrar, i dessoldar-les un cop es reprèn l'activitat el dilluns al matí.

El director general de la fàbrica, Iñaki Millán, va explicar que estan tips de tants robatoris però que han pres mesures perquè els lladres no es puguin endur les barres de coure –que és el material més car– i el que busquen els lladres. Millán va explicar que cada vegada compren i emmagatzemen menys coure per evitar que els el robin. En el primer robatori que es va produir a l'empresa, al gener, els lladres van aconseguir endur-se material de coure per valor de 120.000 euros.

Millán ha reconegut que aquest ha estat el robatori «més aparatós» de què han estat víctimes fins ara i que els lladres, segurament enfadats per no haver trobat el que buscaven, van fer més destrosses que mai. «Van trencar ordinadors, impressores i van arrencar el disc dur on van a parar les gravacions de les càmeres de seguretat», va detallar Millán. L'empresa calcula que el valor dels objectes robats s'acosta als 40.000 euros. La fàbrica té càmeres de seguretat que graven les 24 hores del dia i també dispositius de detecció de presència dins la planta. Millán va dir que els lladres saben on són els detectors i, per això, poden entrar a robar sense que saltin les alarmes. L'empresa ha decidit contractar seguretat privada.

El primer robatori va ser el 5 de gener i els lladres es van endur palets plens de coure i d'altres materials. El segon va ser a mitjan gener i van emportar-se desenes de quilos de llautó i coure. En el tercer no es van poder endur res.

Atrapats i alliberats

fidel balés

La família que resideix a can Cauliques, a Sant Ferriol, va atrapar diumenge a la tarda, cap a un quart de 7, dos lladres que estaven robant a l'interior de casa seva. Segons va explicar la cap de la família, Pura Ortiz, ella, la seva filla, el seu gendre i dos néts havien sortit de la casa per anar a buscar espàrrecs al bosc que hi ha al costat. «Només vàrem estar fora uns vint minuts», va dir Ortiz, i quan van tornar a la casa van trobar la porta de darrere esbotzada i amb dos lladres a l'interior. Allà mateix es va originar una baralla entre els membres de la família i els lladres que va comportar que un dels néts d'Ortiz, David, resultés amb un braç trencat. Tot i això els membres de la família van aconseguir reduir els dos lladres i els van retenir una bona estona mentre esperaven que arribessin els Mossos d'Esquadra, als quals ja havien alertat. Però els agents tardaven massa i el gendre d'Ortiz, Aurelio, va decidir alliberar els lladres. «La baralla havia estat massa forta», va dir Ortiz. Quan els Mossos hi van arribar els lladres ja eren fora. La policia va tornar ahir a can Cauliques a recollir empremtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.