Successos

Seguretat

Assassí per por a sortir de l’armari?

El policia que va matar la dona a Olot diu que va embogir perquè ella volia revelar que és gai

Estratègia de defensa original. César Vegas González, l’agent de la Policía Nacional de Camprodon que a partir de divendres serà jutjat per l’assassinat el 19 d’abril del 2019 de la seva companya sentimental Irene López a Olot, al·lega que va disparar la seva arma reglamentària embogit i amb les seves facultats mentals anul·lades per culpa d’un comentari que li fa fer la víctima mentre discutien a casa d’ella. César Vegas, afirma que ella li va dir “maricón” i que l’endemà es presentaria a la comissaria i explicaria a tothom que era homosexual. El comentari, segons exposa el seu advocat Carlos Carretero, va provocar un xoc psíquic a Vegas, que té un trastorn d’ansietat per la seva incapacitat de reconèixer la seva condició sexual i problemes d’adaptació social i de relacions humanes per la mateixa causa. I va ser dintre d’aquest xoc i de l’estat d’inconsciència que també es va disparar ell mateix al cap, tot i que ell va sobreviure. La defensa considera que pel trastorn mental transitori i l’afectació de l’alcohol i les drogues se l’hauria d’eximir de la imposició de cap pena, o alternativament demana se li imposi una pena de quatre anys i mig de presó. La defensa justifica que Vegas portés l’arma reglamentària carregada, que va anar a buscar a Camprodon, per l’existent nivell 4 d’alarma terrorista.

El fiscal Enrique Barata i l’acusació particular, exercida per Carles Monguilod, consideren que l’acció de disparar contra Irene va ser un acte de domini masclista contra la dona, perquè ella havia gosat replicar-li i li havia rebitllat un got al cap, per demostrar el domini i superioritat sobre ella. L’acusació demana que se li imposi una pena de 24 anys per un delicte d’assassinat amb les agreujants de parentiu i de gènere. Les acusacions li apliquen una atenuant de reparació de dany perquè Vegas ja ha pagat diverses quantitats per indemnitzar els fills d’Irene López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia