Successos

Una fuita en una refineria de Tarragona causa males olors

L’abocament de nafta, un hidrocarbur no tòxic, té una olor similar a la benzina

Protecció Civil ha activat el pla d’emergències químiques en fase d’alerta i el 112 ha rebut més de 300 trucades per la forta pudor

Una fuita de nafta -un hidrocarbur no tòxic- a les instal·lacions d’Asfalts Espanyols (ASESA) al polígon petroquímic sud de Tarragona ha activat el pla d’emergències químiques (PLASEQTA) en fase d’alerta, un succés que no ha comportat perill per a les persones, però sí pestilències. Segons han informat Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat, la fuita s’ha originat cap a les quatre de la matinada i no ha sortit a l’exterior gràcies a haver quedat retinguda pels sistemes de seguretat de la planta on s’haurien abocat entre 100 i 300 metres cúbics de nafta.

Protecció Civil ha activat el pla d’emergències químiques i està en contacte permanent amb l’empresa que amb el suport dels Bombers i del parc privat de bombers del polígon, estan transvasant el producte a un altre dipòsit.

Per la seva banda, la companyia ha informat a través de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) que aquesta maniobra podria allargar-se fins demà dimarts al matí amb episodis de males olors perceptibles des de l’exterior.

L’incident no s’ha fet públic fins aquest dilluns al migdia, quan veïns de Tarragona han començat a trucar al 112 alertats per un episodi de males olors. Aquestes pudors, similar a la de la benzina, s’han estès fins al Maresme, segons Protecció Civil, i podrien durar fins dimarts. Fins a quarts de sis de la tarda, 341 persones havien trucat al 112 per l’episodi de males olors.

ASESA lamenta les molèsties i ja ha iniciat les pertinents perquisicions i anàlisis internes per determinar les causes de l’incident i implementar les mesures que corresponguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia