Successos

successos

La direcció del Medusa diu que es complia la normativa i que va ser un accident imprevisible

Els organitzadors del festival treballen per donar una solució a tot el públic

La direcció del Festival Medusa de Cullera, en el qual va morir un jove de 22 anys dissabte passat, ha fet públic un comunicat en el qual insisteix que aquest esdeveniment musical comptava amb tots els permisos i complia tota la normativa, i que l’ensulsiada de part de les seves instal·lacions es va deure a un “fenomen meteorològic imprevisible”.

“Al costat dels damnificats per l’esdevingut, som els principals interessats a dilucidar el succeït, donar resposta als perjudicats i depurar responsabilitats si n’hi hagués”, afegeix.

L’organització reitera que el festival complia amb “tota la normativa contemplada en les lleis i aplicables a la celebració d’aquesta mena d’esdeveniments” i que va comptar amb el vistiplau d’una junta de seguretat que va inspeccionar prèviament el recinte.

Aquesta junta, assenyalen, es va celebrar en el matí del 9 d’agost i va estar composta per personal de la Delegació del Govern, autoritats i tècnics municipals, efectius de la Guàrdia Civil i dels Cossos de Seguretat de l’Estat, encarregats del Punt Violeta i els serveis de seguretat de Medusa Festival.

“Segons la informació de la qual disposen les autoritats i l’organització de Medusa Festival, en cap moment es va preveure que pogués produir-se en el municipi de Cullera i localitats confrontants un fenomen virulent que pogués fer perillar la integritat de les persones presents durant la nit del 12 d’agost de 2022 i la matinada del 13 d’agost de 2022”, argumenta l’organització.

“La informació de la qual disposem de moment és que l’accident es va deure a un imprevisible fenomen meteorològic de característiques devastadores que va causar nombroses deterioracions en la infraestructura del recinte de celebració de Medusa Festival i en diversos elements decoratius. Alguns d’aquests elements van provocar danys a assistents a l’esdeveniment”, assenyala el referit comunicat.

Els organitzadors recorden que la decisió de cancel·lar el festival es va prendre després de conèixer la defunció d’un dels assistents.

“La primera raó que ens porta a aquesta determinació és l’obertura d’una recerca judicial el mateix dissabte al matí, en la qual el jutjat ordena perimetrar zones del recinte per a investigar el succeït. En segon lloc, per respecte als afectats per l’accident i les seves famílies; la tercera raó són les previsions meteorològiques, que apunten a la possibilitat d’una nova rebentada tèrmica”, continua el comunicat.

Segons informen els organitzadors, els tècnics de l’Ajuntament de Cullera també van desaconsellar la continuïtat del festival “fins que es realitzés una nova revisió de totes les instal·lacions tècniques per l’Organisme de Certificació Administrativa (OCA) i dels mateixos equips tècnics de les empreses muntadores per a comprovar si, a més de l’ocularment constatat, existien altres elements del recinte que s’haguessin vist afectats”.

La direcció indica que continuen treballant en “com donar solució a tot el públic que no ha pogut gaudir de l’esdeveniment que tots esperàvem” i anuncien que “tots tindran resposta en unes setmanes”, per la qual cosa demanen “una mica de paciència davant aquesta excepcional i complicada situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia