Successos

Detenen a tres homes per conrear 2.000 plantes de marihuana a Vidreres

Es va localitzar la plantació de marihuana després d’accedir-hi per un camí sender estret que travessa el bosc per la riera de Llobet

Els responsables estaven en tendes de campanya i havien fet foc a la zona per menjar

Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb la Policia Local de Vidreres, van detenir el 28 de juliol tres homes de 19, 27 i 31 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La Policia Local de Vidreres va rebre la primera informació sobre la possible existència d’un cultiu el 22 de juliol. A través de la col·laboració ciutadana els agents van saber que hi havia una zona propera a l’ermita de Santa Seclina on hi hauria una plantació de marihuana. Es van posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra per tal de començar la investigació.

La zona de difícil d’accés, sense carreteres ni pistes forestals que hi arribin, es va localitzar la plantació de marihuana després d’accedir-hi per un camí sender estret que travessa el bosc per la riera de Llobet.

El 28 de juliol es va dur a terme un dispositiu policial a peu fins a arribar al cultiu il·legal amb agents de la Unitat d’Investigació i de Seguretat Ciutadana, que va permetre localitzar una tenda de campanya i un tendal que feien la funció de cuina i magatzem, amb una taula de càmping, garrafes d’aigua, menjar, un fogonet i molta brossa.

Els tres homes van intentar fugir, però van ser interceptats i detinguts com a responsables i cuidadors de la plantació. Els agents van comptabilitzar 2.000 plantes d’uns 60 a 80 centímetres en avançat estat de floració. Totes les plantes comptaven amb tubs i mànegues pel seu òptim reg.

Els responsables de la plantació havien estassat els arbres i tot el sotabosc per plantar-hi marihuana. Les restes vegetals, però, havien quedat apilonades en un costat. Els agents subratllen l’alerta per l’elevat risc d’incendi i les desforestacions, i el fet que els tres homes cuinaven amb fogons o foc a terra, augmentava més la perillositat.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 28 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia