Punt divers

Abrera acull la 5a edició de la Festa de la Diversitat

Una vintena d'entitats d'Abrera participaran en la cinquena edició de la Festa de la Diversitat que se celebra des de demà i fins al 9 de juny, segons ha informat el consistori.

La iniciativa té com a objectiu fomentar la convivència entre les diferents cultures que conviuen al municipi.

Amb aquesta finalitat, la programació preveu exposicions sobre les dones del Marroc o les dones davant la guerra, tallers de cuina intercultural com el de fusió entre la cuina catalana i la sud-americana i el de cuina japonesa, cinema al carrer amb la projecció de films com Agua, tertúlies o gimcanes.

A més en el Parc del Morral entitats i ONG de la ciutat instal·laran parades en les quals es faran tallers, es mostraran jocs de malabars o es farà una exhibició de dansa africana.

Aquesta festa es va començar a celebrar al municipi l'any 2000, quan la població immigrada va entrar a formar part de la nova realitat social d'Abrera.

La gran part d'aquesta població és de procedència marroquina i sud-americana malgrat que els últims anys també s'ha establert al municipi població procedent dels països de l'Europa de l'est.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.