Successos

Dues dones roben un rellotge valorat en 15.000 euros a un ancià de Girona

La víctima i un familiar van aconseguir retenir una de les lladres quan intentaven fugir amb un cotxe

Els Mossos han detingut una dona, i en busquen una altra, per robar un Rolex valorat en 15.000 euros a un ancià de 80 anys de Girona. Va passar aquest dimarts al migdia al carrer Santa Eugènia. Les dues lladres, que dies abans ja havien parlat amb la víctima, s’hi van acostar quan l’octogenari es disposava a visitar uns familiars a la feina. El van abordar al replà, el van fer caure al terra i li van prendre el rellotge. Abans que fugissin amb un cotxe, però, la mateixa víctima i un familiar van poder retenir una de les lladres. L’ancià, però, va tornar a caure i va necessitar ser traslladat a l’hospital Josep Trueta. La detinguda, que acumula nombrosos antecedents, ha quedat en llibertat provisional i els Mossos busquen la seva còmplice.

El robatori amb violència va passar aquest dimarts poc després d’un quart d’una del migdia. La víctima, un octogenari, anava a veure uns familiars que tenen el despatx al carrer Santa Eugènia de Girona. Quan estava al replà de l’edifici, les dues dones el van abordar. No era la primera vegada que se li apropaven, perquè dies abans ja havien estat parlant amb ell (havien xerrat sobre el temps, sobre el seu gos i li havien demanat si necessitava alguna cosa).

En aquesta ocasió, però, les dones se li van abraonar i li van fer perdre l’equilibri. Quan l’ancià va caure al terra, van aprofitar per arrabassar-li el Rolex que duia al canell. Un rellotge de luxe valorat en 15.000 euros.

L’octogenari va començar a cridar i això va alertar els seus familiars. Un d’ells va sortir del despatx i van aconseguir retenir una de les lladres abans que fugissin amb un cotxe. L’altra, que ja era a dins del vehicle, va poder escapar. Els Mossos d’Esquadra, però, tenen la matrícula del vehicle i estan fent gestions per localitzar-la i poder-la detenir.

Mentre intentaven evitar que les dues lladres s’escapessin, l’ancià de 80 anys va agafar-se al cotxe. Quan el vehicle va arrancar, l’home va tornar a caure al terra. Es va ferir a la zona de la barbeta i es va fer diverses contusions. Per això, una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar fins a l’hospital Josep Trueta perquè els metges l’examinessin.

Més de vint antecedents

Els Mossos d’Esquadra van detenir la dona a qui l’ancià i el seu familiar, amb l’ajuda d’un tercer testimoni, van aconseguir frustrar-li la fugida. La policia també va poder recuperar el rellotge de luxe i el va retornar a l’octogenari.

La detinguda és una noia de 20 anys, de la zona de Barcelona, que acumula nombrosos antecedents per fets similars. De fet, en suma més d’una vintena i li constaven fins a tres ordres de recerca i detenció per part d’un jutjat d’Elx. Ara, a tots aquests se li’n suma també un altre pel robatori amb violència a Girona.

Aquest dimecres, la lladre ha passat a disposició al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Ha quedat en llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia