Successos

A la presó dos nois per abús sexual a dues adolescents

Un veí d’Olot que va gravar l’escena sexual amb el mòbil va avisar la policia, i els Mossos van detenir els joves

El jutjat d’Olot va enviar ahir a la presó dos nois de 22 i 23 anys, veïns d’Olot, per abusos sexuals a dues noies de 13 anys, també veïnes de la població.

La història comença diumenge a les quatre de la matinada, quan un veí va trucar a la policia per denunciar que en un habitatge hi havia molt d’aldarull i que s’hi podria estar produint una violació, i després va enviar un vídeo que havia enregistrat ell mateix amb el mòbil. S’hi veu una escena en què apareixen dos nois amb actitud de voler practicar sexe amb dues noies i s’arriba a observar que un dels nois té els pantalons abaixats mentre està en contacte amb una de les noies. L’escena va poder ser enregistrada pel veí perquè els joves eren en un pati exterior de l’habitatge i quedaven a la vista. Quan hi van arribar els Mossos, van trobar les dues noies que estaven vestides però endormiscades. Van avisar una ambulància i les van traslladar fins a l’hospital comarcal, on se’ls va fer una exploració ginecològica i també van ser assistides pel metge forense. La revisió va detectar que totes dues tenien erosions a la zona dels genitals que podien correspondre a algun tipus d’agressió de caire sexual. Les noies van explicar que abans de l’episodi que havia enregistrat el veí havien estat de festa amb els nois i més jovent. L’estat de somnolència de les noies feia sospitar que els podien haver posat alguna substància a la beguda. Però les analítiques que se’ls van fer a l’hospital no van detectar alcohol ni drogues convencionals.

Després del pas de les noies per l’hospital i en vista dels indicis de contacte sexual i de l’edat de les menors, 13 anys, els Mossos van tornar a l’habitatge i van detenir els dos nois per un delicte d’abús sexual a menors.

Els dos detinguts, veïns d’Olot d’origen sud-americà, neguen que abusessin sexualment de les dues noies. Ahir van passar a disposició judicial i es van acollir al seu dret a guardar silenci. Després d’analitzar les diligències aportades pels Mossos i amb el suport del vídeo que va aportar el veí, el jutge, a petició de la fiscalia, va ordenar presó provisional per als dos detinguts, que ahir a la tarda ja van entrar a la presó de Figueres. Les defenses dels dos joves ja han anunciat que presentaran recurs contra l’ordre de presó. Els dos nois van donar el seu consentiment perquè els agafessin mostres d’ADN. Els forenses també van agafar mostres de les noies i es comprovarà si havien deixat restes biològiques que avalin o no el contacte sexual. Tenint en compte el fet que les noies tenen 13 anys, el contacte sexual seria delicte (castigat amb penes d’entre dos i sis anys), encara que elles hi haguessin donat el seu consentiment.

LA XIFRA

13
anys
tenen les dues noies. L’edat límit per donar consentiment per tenir relacions sexuals és 16 anys.

LA DATA

19.06.22
De matinada,
un veí va avisar la policia i va enviar un vídeo de l’escena d’una suposada agressió sexual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia