Successos

Cuba

Les morts per l’explosió en un hotel de l’Havana pugen a 32

La xifra de ferits en el sinistre s’eleva a 80, segons la Creu Roja

Set dels pacients es troben en estat crític i tres greus, segons les autoritats cubanes

El balanç de víctimes mortals per l’explosió a l’hotel Saratoga de l’Havana s’ha elevat pujar a 32 i la de ferits, a 80, segons ha informat aquest dissabte la Creu Roja. A més, 19 persones continuen desaparegudes, segons ha explicat la responsable provincial del Front de Restabliment de Contactes Familiars de la Creu Roja, Gloria Bonnin.

El funcionari del ministeri de Salut Pública de Cuba (Minsap) Julio Guerra ha informat poc abans de 80 ferits i 46 hospitalitzats (31 adults i 15 nens), entre els quals  turista espanyol.

Guerra ha detallat a la televisió estatal que set dels pacients es troben en estat crític i tres, greus. Vuit persones ja han rebut l’alta mèdica i han pogut tornar a casa.

Entre els morts hi ha quatre menors d’edat, una embarassada i una turista espanyola, que era la parella del pacient que segueix hospitalitzat, segons la font.

Bonnin ha explicat que a la llista de desapareguts hi ha aquelles persones “que no apareixen registrades al dipòsit de cadàvers o als hospitals i encara no han tingut cap contacte amb els seus familiars, amics o coneguts”

Les tasques de rescat continuen als voltants de l’hotel Saratoga, situat a la centre històric de l’Havana.


Fuita de gas
L’explosió es va produir divendres al matí del divendres quan un camió cisterna carregava gas liquat en dipòsit de l’hotel. La tesi més probable és que l’origen de l’accident hagi estat una fuita de gas.

L’accident ha provocat el col·lapse d’una secció de l’edifici –de set pisos- i el despreniment de la façana dels tres primers pisos, que ha provocat una pluja de tones de runa a la vorera. El camió cisterna ha quedat parcialment soterrat.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat ràpidament bombers, agents de policia i equips d’emergències mèdiques, que han traslladat els ferits a diversos centres hospitalaris de la ciutat. Un col·legi pròxim ha estat evacuat.

L’edifici del Saratoga va ser construït el 1880 i des de 1911 funciona com un hotel. La seva última restauració va tenir lloc el 2005, segons mitjans oficials.

Amb cinc estrelles, és considerat un dels més hotels luxosos de la ciutat. L’establiment es troba en ple Passeig del Prado, una de les principals avingudes de la ciutat vella de l’Havana, al centre històric de la capital cubana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia