Successos

Connexió il·legal a la llum d’una planta d’aigua de Maçanet

Detecten una doble escomesa al comptador de la potabilitzadora de la urbanització Residencial Parc

La companyia elèctrica Endesa i la policia local de Maçanet de la Selva han descobert una doble escomesa en un dels comptadors de la llum que alimenta la planta potabilitzadora de l’aigua de Maçanet Residencial Parc. Els tècnics de l’empresa van detectar una connexió il·legal en un comptador que és titularitat de Rec Madral companyia d’aigües , segons va informar ahir l’ Ajuntament de Maçanet de la Selva .

Els tècnics d’Endesa, un cop detectat el frau que creava un risc evident per a les persones, van desconnectar aquesta doble escomesa fraudulenta de la xarxa general, ja que la instal·lació no disposava de cap mecanisme de seguretat en cas de sobrecàrrega o electrocució.

Els riscos

El frau elèctric es va detectar entre dimecres i ahir, durant un dels controls habituals que porten a terme la companyia i la policia local amb l’objectiu de destapar fraus elèctrics. L’Ajuntament assegura que està seguint de prop l’evolució d’aquestes actuacions.

En aquest cas concret, el consistori va fer notar que la planta potabilitzadora és la instal·lació que tracta l’aigua que posteriorment es distribueix als domicilis particulars i, per tant, hi ha el risc que la falta de subministrament elèctric pugui, de retruc, deixar inoperativa la planta.

Problemes de bombeig

D’altra banda, Rec Madral ha demanat a Endesa que faci unes millores en un dels comptadors de la urbanització, posant-hi un maxímetre, per tal de solucionar els problemes que d’un temps ençà es produeixen en el compressor i el procés de bombeig de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia