Successos

Apareix un mort sense identificar a Empuriabrava

Un home que feia surf de rem va descobrir el cadàver a prop de la desembocadura del riu Muga

Podria fer setmanes que el cos era a l’aigua

Investigació oberta per identificar el cadàver que dimarts una persona que feia surf de rem va descobrir a Empuriabrava, prop de la desembocadura del riu Muga. El cos correspon a un home i estava en avançat estat de descomposició, cosa que fa pensar, segons les primeres impressions dels investigadors durant la inspecció en l’aixecament, que podria fer algunes setmanes que era a l’aigua. El cadàver conservava algunes peces de vestir, duia roba de carrer, però no duia cap documentació ni cap objecte personal que fos útil per poder-lo identificar. El cos va ser traslladat dimarts a la nit a l’Institut de Medicina Legal de Girona, on s’estan realitzant les proves forenses per intentar esclarir la causa de la mort. Saber si tenia o no aigua als pulmons serà clau per esclarir si va morir ofegat o si ja era mort quan va caure a l’aigua. S’intentarà extreure empremtes, fórmula dental i mostra d’ADN per poder fer les comprovacions si es troba un possible candidat. Els Mossos de la comissaria de Roses fins ahir no havien rebut a la seva zona cap denúncia de desaparició que pugui correspondre amb l’home trobat mort, però continuen fent gestions per reunir dades que puguin ajudar a identificar l’home mort i conèixer les circumstàncies que van fer que acabés dins de les aigües del riu Muga. Pel punt on va ser trobat, a uns 400 metres abans de la confluència del riu amb el mar, tot fa pensar que el cadàver no provenia del mar. No es descarta tampoc que no existeixi cap denúncia per desaparició, ja que podria tractar-se d’alguna persona que visqués sola a la zona, on resideixen molts estrangers.

En el cas del cadàver trobat al mar a Portbou el desembre del 2020, per unes disfuncions policials i judicials, no esclarides, es va tardar vuit mesos a saber la identitat del difunt, quan resulta que dotze dies abans que es trobés el cadàver, els seus familiars havien denunciat la desaparició de Rachid Benali a la comissària dels Mossos de Figueres. La investigació del cas de la troballa del cos la va assumir la Guàrdia Civil, a qui no li constava la desaparició del veí de Figueres.

LA DATA

21-12-21
Un home
que practicava surf de rem descobreix un cadàver al riu Muga.

Un mort sense nom amb 3.000 euros

Han transcorregut gairebé dotze anys i encara no s’ha pogut identificar l’home trobat mort el 21 de maig del 2009 en un canal al port esportiu de Roses, en unes circumstàncies peculiars. L’home aparentava uns 70 anys i no duia documentació, però sí força diners, uns 3.000 euros. També duia un rajol entre la camisa i la panxa, cosa que va fer pressuposar que s’havia tret la vida. Es va contactar amb la policia alemanya, perquè els investigadors dels Mossos van sospitar que podia ser alemany, ja que duia un rellotge car i exclusiu, d’una sèrie numerada, que havia estat venut a Alemanya, però no es va poder identificar i el cas continua sent un misteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia