Successos

Societat

El cas del viatger mort

Un conductor es presenta als Mossos de la Jonquera amb el cadàver del seu marit a dins del cotxe

La víctima, que estava molt malalta, va morir mentre feien un viatge pel seu aniversari al celler Moët & Chandon, a prop de París

Matinada del diumenge 26 de setembre. Un cotxe de lloguer amb matrícula francesa ocupat per dos homes que circula en direcció sud entra a la Jonquera. A la frontera ningú adverteix que un dels viatgers és mort. El conductor, un cop ha sortit del territori francès, busca una comissaria. Tot i que la comissaria dels Mossos no té les portes obertes durant la nit, es troba amb la patrulla que està de torn i li demana que l’atengui. Poc s’esperava el que s’hi trobaria. El conductor explica que porta el seu marit mort a dins del vehicle. I així era. Els agents, davant l’evidència de l’existència d’un cadàver, van activar el protocol judicial i un metge forense es va encarregar de fer-ne l’aixecament. Una diligència, en aquest cas, un xic sui generis. Cap rastre de violència ni de mort criminal. Tots els indicis avalaven la versió que va explicar el conductor, vidu. Una història d’amor entre dos homes que la malaltia va estroncar en plena ruta el dia abans de l’aniversari de la víctima, l’Antonio. El conductor va revelar que el seu home estava en tractament en un hospital de Barcelona, però que el seu estat havia empitjorat molt i, en vista que li quedava poc temps de vida, van decidir aprofitar que era el 52è aniversari de l’Antonio per complir la seva gran il·lusió: visitar el celler Moët & Chandon a Épernay, a uns 150 km de París. Però va resultar que, durant el viatge, l’estat de salut de l’Antonio va empitjorar molt. Havien de tornar perquè la mort no els sorprengués a l’estranger per evitar complicacions. No van trobar cap vol ni cap bitllet de tren per poder fer el viatge de retorn amb la celeritat que requeria la situació, de manera que van optar per llogar un cotxe i fer el trajecte per carretera, més de 1.000 km des del celler Moët & Chandon fins a Catalunya. I el malalt va morir durant el trajecte. Quan va arribar a la Jonquera, ja feia unes hores que havia mort.

La història certa d’un difunt que viatja en cotxe i travessa fronteres –que recorda una molt explicada llegenda urbana– s’ha repetit en poc temps a Catalunya. El precedent del cas de la parella que va arribar amb un dels cònjuges difunt a la Jonquera es va descobrir el dia 8 d’abril a Jafre, quan els Mossos van interceptar un cotxe que havia provocat gran alarma i risc per la carretera, ja que va circular des de la Jonquera fins al trencant de Bàscara en sentit contrari. Quan el van aturar, van descobrir que l’home que anava al seient del copilot era mort. En aquell cas, però, no feia unes hores, feia setmanes. El conductor, que aleshores va ser detingut per conducció temerària, va explicar que el difunt, Hans, de 88 anys i de nacionalitat suïssa, era la seva parella sentimental i havia mort quan circulaven per Suïssa i que ell, sense saber com reaccionar davant la mort, va emprendre un viatge fins a Galícia, d’on era originari, amb el cos del seu company. Van travessar diverses fronteres en un moment en què hi havia restriccions per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia