Successos

JOAN MARIA ROIG

ALCALDE DE LA SELVA DE MAR

“El foc va quedar a 300 metres del poble”

Josep Maria Roig assegura que ara ja estan amb la moral alta i que el moment més dur va ser dissabte cap a les tres de la matinada, quan van començar a veure les flames que s’acostaven al municipi.

Com estan els ànims avui, després de tres dies d’incertesa i nervis?
Ja estem amb la moral ben alta. Ja ha passat, tot això.
Al seu municipi no els van haver de desallotjar però sí que van quedar incomunicats per carretera?
La Selva de Mar és un municipi amb 203 o 204 persones empadronades i que ara, a l’estiu, amb les segones residència pot arribar a tenir-ne entre 350 i 400. Tenim la problemàtica que el municipi no té botigues ni farmàcia, i depenem molt del Port de la Selva per adquirir les coses bàsiques, i malgrat estar tancats, algú o altre havia de sortir de tant en tant, però no hi va haver problemes.
Com van viure el foc?
El moment més dur va ser cap a les tres de la matinada de dissabte, quan vam començar a veure flames. Fins aquell moment nosaltres sabíem que hi havia foc, però des del poble no vèiem res. I a les tres va ser quan va començar a baixar el foc cap a la Selva de Mar. Vèiem la muntanya encesa. Era espectacular. Però es va fer de dia i la cosa ja es va veure d’una altra manera i els bombers ho van poder apagar. Per tant, els nostres ànims van tornar a pujar.
El foc es va escampar molt ràpid cap al vostre municipi?
No. Cap a la part nostra baixava molt a poc a poc perquè anava a contravent. Als altres llocs, evidentment, la tramuntana va provocar que l’incendi es propagués molt i molt ràpid.
Van tenir por en algun moment que s’acostés al municipi?
Va quedar a només a 300 metres del poble. Per sort hi ha una pista que talla, i sabíem que allà el foc ho tenia complicat per traspassar.
Van haver d’activar veïns del poble per ajudar en alguna activitat pel tema del foc?
Hi havia molta gent a la plaça del pàrquing mirant i esperant si calia fer alguna cosa. Però van venir els Bombers i els ADF, i només van caldre per fer diferents coses al poble però no per apagar foc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia