Successos

Els bombers donen per controlat el foc de Llançà

Totes les restriccions que afectaven les urbanitzacions es van aixecar ahir al vespre

Només es manté tallada la carretera GI-6041

L’incendi ha calcinat un perímetre de 415,61 hectàrees

L’incendi forestal del cap de Creus es va donar per controlat ahir a les vuit del vespre i ha afectat els termes municipals de Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar. A més, es van aixecar totes les restriccions que afectaven les urbanitzacions i només es manté tallada la carretera GI-6041, “bàsicament per garantir la circulació i els accessos dels vehicles d’emergència, la carretera de Vilajuïga al Port de la Selva, que passa pel Monestir de Sant Pere de Rodes”.

Durant tot el dia els Bombers van centrar els esforços en dos torrents mal cremats a la zona de la Vall de Santa Creu i a la zona del descendent del flanc dret, cap a la Selva de Mar, “perquè una represa podia revifar aquestes zones”, ja que durant tot el dia va bufar la tramuntana.

Amb la millora de les condicions de l’incendi va ser possible aixecar les restriccions que encara es mantenien a les urbanitzacions de la Vall de Santa Creu i Mas Ferrer, així com també el confinament i els accessos a la Selva de Mar.

En aquest sentit també es va reduir el dispositiu d’extinció, mantenint una quinzena de dotacions terrestres que continuarien revisant el perímetre per si es detectés algun punt calent o represa, sobretot a la zona del cap flanc esquerre de l’incendi.

En total, el foc que va començar divendres ha calcinat, segons els Agents Rurals, un perímetre de 415,61 hectàrees, la pràctica totalitat de terreny forestal, de les quals 402,28 hectàrees són dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

Els bombers asseguren que el risc d’incendi forestal es manté alt, especialment a les zones metropolitanes de Girona i Barcelona i a l’Empordà. Aquesta situació s’allargarà aquesta setmana vinent, ja que no s’esperen precipitacions i, en canvi, es preveuen temperatures que de mitjana seran altes i humitats relatives baixes.

Aquest mes de juliol els Bombers de la Generalitat han atès uns 500 serveis per incendis de vegetació.

Incendis de vegetació

El de Llançà no va ser l’únic foc d’ahir a Catalunya. A primera hora del matí, al costat del pantà de Camarasa, un incendi va cremar unes 2 hectàrees de fullaraca i matoll de sotabosc, però en una zona on el potencial era de més de 100 hectàrees, i al migdia, a Sant Jaume dels Domenys, els Bombers van aturar el cap de l’incendi abans que es pogués propagar per zona forestal. Va cremar unes 2,5 hectàrees de vegetació agrícola.

A la tarda, un foc a l’Ametlla de Mar va saltar la via del tren i l’autopista AP-7 i va ser necessari tallar el trànsit rodat i ferroviari. Es van activar fins a 14 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. El cap de l’incendi es va aturar al circuit de Calafat i els efectius van treballar per evitar que el foc es propagués per un barranc cap a les muntanyes de Vandellòs. Va cremar poc més d’1 hectàrea.

LA XIFRA

402,28
hectàrees
de les que s’han cremat aquest cap de setmana són dins els límits del Parc Natural del Cap de Creus.

LES FRASES

Durant tot el dia d’ahir els Bombers van centrar els seus esforços en dos torrents mal cremats
El risc d’incendi forestal es manté alt, especialment a les zones metropolitanes de Girona i Barcelona i a l’Empordà
Bombers de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia