Successos

seguretat

Empresonen vuit implicats en la trama que es lucrava venent carnets

El jutjat d’instrucció número 1 de Girona va dictar ahir presó provisional per a vuit dels detinguts en relació amb la trama que es lucrava amb la venda de carnets de conduir que aconseguien que expedís la mateixa DGT, però sense passar cap examen ni prova d’aptitud ni haver pagat cap taxa oficial. En total van passar a disposició judicial 14 persones arrestades però el jutjat només va privar de lliberat els vuit arrestats per a qui el fiscal Víctor Pillado va demanar presó. Entre els empresonats hi ha Álvaro Prendes Sales, l’informàtic que treballava a la prefectura de Trànsit de Girona i que piratejava el sistema de la DGT per introduir com a beneficiaris dels carnets les persones que havien pagat la trama. També va ser empresonada Nicole Maribel Alejo, la companya sentimental de l’informàtic, i els pares de la noia, residents tots a Sant Feliu de Guíxols. Va ser a casa dels pares d’Alejo on els Mossos van trobar una gran quantitat de diners, suposadament provinents de la trama fraudulenta. També van ser empresonats el veí de Quart Juan Manuel Cortés, considerat capitost de la trama, el responsable d’un locutori de Girona i dues persones més, que s’haurien encarregat de captar potencials clients, gent disposada a pagar per obtenir el carnet.

Entre les sis persones que van quedar en llibertat hi ha la mare de l’informàtic empresonat, Marta Carlota Sales Prendes, coneguda per la seva ideologia falangista i franquista, que va ser arrestada al seu domicili de Llagostera. Sales seria una de les persones que va obtenir el carnet sense examen a través de la trama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia