Successos

Pena de 20 anys de presó per a la infanticida

La sentència descarta que la compleixi en un centre psiquiàtric

Vint anys de presó i deu anys de llibertat vigilada un cop complerta la condemna és la pena que ha imposat l’Audiència de Girona a Maria Àngels Freixas, la dona que el jurat popular va considerar culpable d’assassinat de la seva filla de deu anys, que va ofegar a la banyera després d’adormir-la amb una sobredosi d’ansiolítics.

La sentència, de la magistrada Fàtima Ramírez Souto, aplica a Freixas un eximent incomplet d’alteració mental, un agreujant de parentiu i un atenuant per confessió. La sentència descarta que la infanticida sigui ingressada en un centre psiquiàtric i també que al centre penitenciari se la sotmeti a vigilància psiquiàtrica. Dictamina que la condemnada només sigui atesa eventualment pels serveis psiquiàtrics penitenciaris si es considera necessari.

La pena imposada es correspon amb la que va demanar l’acusació particular, exercida pel pare de la nena assassinada, que la sentència dictamina que ha de ser indemnitzat amb la quantitat de 150.000 euros pels danys morals ocasionats per la pèrdua de la filla en un acte homicida.

La fiscalia havia demanat que la infanticida fos condemnada a presó permanent revisable, aplicable en casos en què la víctima sigui especialment vulnerable pel fet de ser menor de 16 anys. La sentència ho descarta ja que considera que la vulnerabilitat de la víctima no va ser causada per l’edat sinó per la indefensió que li va causar la mare en drogar-la per deixar-la inconscient abans de submergir-la a la banyera. Va morir ofegada.

El jurat, en contra que sigui indultada

En el veredicte que va emetre, el jurat popular es va manifestar en contra que el tribunal demanés cap indult per a la condemnada o que se li suspengués la pena privativa de llibertat. El jurat sí que va tenir en compte que la malaltia mental que arrossegava la mare, i per la qual havia passat temporades ingressada, minvava el seu nivell d’imputabilitat i per aquest motiu va considerar que se li havia d’aplicar un eximent incomplet. La sentència descarta que Freixas pugui reincidir, ja que considera que la seva agressivitat envers la seva filla va ser en un moment molt puntual de la seva vida i davant els temors de no saber gestionar el futur amb la nena sense ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia