Successos

Segueix en llibertat la noia investigada per un suposat maltractament al seu nadó de només un mes

La jutgessa retira la custòdia als pares, el passaport a la mare i deixa la tutela del nen a Infància

La jutgessa de guàrdia de Cervera ha acordat mantenir la llibertat de la noia, de 18 anys, investigada per un suposat maltractament al seu nadó de només un mes. Haurà de comparèixer al jutjat cada 15 dies i se li ha retirat el passaport. La jove ha declarat aquest dijous com a investigada.

De moment el jutjat no ha suspès les visites dels pares al nadó, que el poden anar a veure a l’hospital. Tot i això, els ha retirat la custòdia i ha atribuït la tutela del nen a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) fins que s’aclareixin els fets, que van passar el 5 de novembre a Tàrrega, on viuen els pares, de nacionalitat romanesa.

El pare del nadó, de 24 anys, també ha declarat davant la jutgessa de guàrdia de Cervera aquest dijous, tot i que en el seu cas ho ha fet com a testimoni, ja que en el moment dels fets estava treballant, tal com han explicat fonts judicials.

Segons les primeres investigacions, el nen no presenta cap lesió física superficial sinó que pateix la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència i que en només cinc segons pot causar-li seqüeles permanents.

El nen segueix ingressat en estat greu a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va ser traslladat en helicòpter des de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a causa de la gravetat del seu estat. Va ser el centre barceloní qui va donar l’alarma per possibles maltractaments després de l’exploració.

El jutjat també ha prohibit la noia sortir del territori espanyol. El procediment està obert, provisionalment, per maltractament en l’àmbit domèstic i lesions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia