Successos

Troben els cossos dels desapareguts a Aigüestortes

La jove parella, de Sidamon i Lleida, i metges residents a Girona, havia anat a fer la ruta dels Carros de Foc

Els equips d’emergències van localitzar ahir al migdia a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici els cossos de la parella d’excursionistes desapareguda des de divendres. Els dos joves, de 27 anys, veïns de Sidamon i Lleida, eren metges residents a Girona; al servei de cardiologia de l’hospital Josep Trueta, i a l’atenció primària de Can Gibert del Pla. Segons va explicar Juanmi Riu, responsable del grup de rescat de muntanya dels Pompièrs d’Aran, els cossos dels dos joves van aparèixer semienterrats sota una roca al costat de l’estany Pòdo, al circ de Colomers. Tot indica que en el camí del refugi de Colomers al d’Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona.

El responsable del grup de rescat de muntanya dels Pompièrs d’Aran va explicar que ha estat vital, per localitzar els dos cossos, fer servir la tècnica de sondes que utilitzen per localitzar persones en casos d’allaus. La disminució del gruix de neu d’ahir respecte al de dimecres ha ajudat també a la seva localització. Els indicis apunten que els joves es van posar darrere una roca per buscar aixopluc i malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques de divendres –darrer dia que es va tenir notícia de la parella– eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu.

La parella havia sortit dimarts de la setmana passada des d’Espot per fer la ruta dels Carros de Foc i tenia previst tornar a casa el diumenge 27, dia que la família va alertar de la seva desaparició.

El responsable del grup de rescat va destacar la coordinació entre tots els equips d’emergències que han participat en les tasques de rescat i va explicar que ha estat un dels dispositius més complexos desplegats a l’Aran, amb més de quaranta efectius i tres helicòpters.

La troballa dels dos cossos va provocar nombroses mostres de condol ahir a la xarxa, entre altres les del col·lectiu sanitari de Girona. El Col·legi Oficial de Metges de Girona va emetre un comunicat en què lamentava la mort dels joves, que, segons deia, “ha colpejat especialment els professionals mèdics per la seva jove edat i pel context d’incertesa global en què ens trobem”. Així mateix, va convocar un minut de silenci per a avui a les dotze del migdia als llocs de treball i obert a tots els professionals mèdics i persones que s’hi vulguin sumar.

LA DATA

25.9.2020
Darrer
dia que es va tenir notícia de la parella, que havia sortit del refugi de Colomers en direcció al d’Amitges.

LA XIFRA

3
helicòpters
i 40 efectius han participat en les tasques de recerca durant quatre dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia