Detenen dos motoristes que anaven a 174 km/h a la carretera de Llançà

Dotze persones van morir d'accident a Catalunya entre dissabte al matí i dilluns a mitjanit

La detenció dels dos motoristes va tenir lloc diumenge pels volts de les dotze del migdia. Una patrulla que feia un control de radar mòbil a peu de la C-260 va enxampar els infractors circulant a tota velocitat. De fet, la velocitat a la qual anaven les motos (174 km/h) doblava el límit permès en aquest tram de la via, que és de 80 km/h.

Els Mossos d'Esquadra van aturar els dos motoristes temeraris i els van detenir per un delicte contra la seguretat viària. Per aquesta infracció, els dos homes s'enfronten a penes de presó, perquè la velocitat a la qual circulaven supera el límit penal (anaven a 94 km/h més dels permesos). Els dos detinguts, que tenen 43 i 40 anys, són de nacionalitat francesa.

El curiós del cas és, però, que poca estona abans de la detenció els dos motoristes havien trobat un control preventiu que els Mossos havien muntat a l'N-260 entre Llançà i Colera. Aquest control es feia dins el marc del dispositiu batejat amb el nom Premot, que es posa en marxa els caps de setmana quan arriba el bon temps. Durant els controls, els agents aturen motoristes (fent incidència en els que són turistes) i els donen informació preventiva per evitar que premin massa l'accelerador.

Confirmada l'absolució d'un conductor temerari

M. PIULACHS

L'Audiència de Barcelona ha confirmat l'absolució d'un conductor temerari, que va dictar un jutge de Sabadell l'any passat, per un error processal i en contra del que reclamava la fiscalia.

El cas es remunta al 6 de maig del 2009 quan el titular del jutjat penal número 2 de Sabadell va dictar una interlocutòria en què declarava ferma la sentència absolutòria contra un conductor que l'1 de gener va circular contra direcció per evitar un control d'alcoholèmia, a Sabadell. En aquesta sentència pionera el jutge admetia que el conductor havia posat en perill la vida i la integritat física dels altres usuaris de la via però el deixava sense càstig en vista de l'ambigüitat de l'article 380.1 del Codi Penal. Amb la nova redacció d'aquest article –segons el magistrat– s'ha de condemnar «una temeritat manifesta» que és quan un conductor supera la taxa d'alcohol permesa o el límit de velocitat fixat, i aquests dos supòsits no es complien en el cas del conductor de Sabadell. La fiscalia va recórrer contra l'absolució.

Un mort cada cinc hores

El darrers dies han estat tràgics. Des de dissabte a les vuit del matí fins dilluns a la mitjanit, dotze persones van morir de resultes dels accidents de trànsit, cosa que representa que hi va haver un mort cada cinc hores. El primer accident va passar dissabte a les vuit i 15 minuts del matí en una pista de Maials quan un cotxe va encalçar un tractor i va morir el pagès que anava en el vehicle agrícola. El mateix dia, al vespre, a Riudoms va morir un motorista que es va estimbar després de xocar amb un cotxe. El diumenge, un camió es va estimbar a Mont-roig del Camp i l'home que viatjava de copilot va resultar mort. El xofer va ser acusat perquè va donar positiu a la prova d'alcoholèmia. A l'Aleixar, una col·lisió entre un cotxe i una moto va suposar la mort del motorista i la detenció del conductor del cotxe perquè va fer una maniobra irregular. A la nit, un xoc amb tres vehicles implicats va acabar amb tres persones mortes a Balaguer. El dilluns, un vianant va morir en ser atropellat a Alcanar i al migdia un xoc entre un camió i una furgoneta a la Tallada d'Empordà va provocar la mort dels dos ocupants de la furgoneta, dos nois veïns de Torroella de Montgrí. Un dels joves va morir a l'acte i l'altre, hores després de ser traslladat a l'hospital. El xofer del camió va resultar ferit greument. I a la mitjanit de dilluns dues noies que anaven en un microcotxe van morir en un accident al mig de Badalona. El vehicle, tot i que només és biplaça, anava ocupat per quatre noies, quan va passar un semàfor vermell i va anar a xocar contra un cotxe. En vista de la mortalitat d'aquests darrers dies el Servei Català de Trànsit va demanar ahir prudència als conductors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.