Successos

L’escenari del crim no és al pantà on van llençar el cos

L’autòpsia revela que l’home trobat a Boadella va morir colpejat, i que el van matar en un altre lloc i després el van llençar al pantà ja mort i lligat amb corretges a unes pedres grans

Certificar la identitat de l’home trobat mort dissabte dins de l’embassament de Darnius-Boadella i descobrir i inspeccionar l’escenari on es va perpetrar el crim, són els dos objectius dels Mossos, previs a trobar els criminals, un cop l’autòpsia practicada ahir va concloure que la víctima havia mort de resultes de cops al cap i que ja era morta quan la van llençar al pantà perquè no es va detectar aigua als pulmons. Cosa que significa que ja no respirava quan va caure a l’aigua. El cadàver va ser trobat dins de l’aigua arran d’una pista forestal a la zona de l’anomenada presa petita de Boadella, un ramal de l’embalsament per on s’hi pot accedir a través de la carretera del mirador venint de Boadella, però també a través de la pista d’uns cinc quilòmetres que enllaça amb Sant Llorens de la Muga. Ni per un costat ni per l’altre hi ha càmeres que poguessin captar el pas del cotxe dels criminals. Els indicis apunten que el cos el van transportar amb un vehicle i que el van tirar fent-lo rodolar pel marge del pantà. L’operació previsiblement es va fer de nit, sense que s’adonessin que el cos havia quedat a la vista. Dissabte al migdia dos pescadors ucraïnesos que anaven a tirar la canya en un punt habitual de pesca van veure el cos i van donar la senyal d’alerta.

El cadàver estava llastat amb dues grans pedres que hi havien lligat amb unes corretges de color vermell. La policia científica dels Mossos va recollir les pedres i les corretges per analitzar i intentar trobar d’on provenien.

La víctima no duia al damunt documentació personal ni cap objecte –com ara anells o rellotge– que la pogués identificar. Portava posada una samarreta, els calçotets i les sabates, però en canvi no duia pantalons, una circumstància que posa incògnites en el crim. L’home aparentava uns cinquanta anys i la seva fisonomia podria correspondre a un home estranger. La distància entre el lloc on es va trobar el cos i la Jonquera, punt de pas i d’aturada de milers de vehicles, és relativament curta, uns 25 km, però la teoria és que les persones que van traginar el cadàver fins a la presa petita havien de conèixer el territori i les múltiples carreteres i pistes que volten el pantà de Boadella i els seus ramals.

Els entorns del pantà de Darnius-Boadella són molt freqüentats per pescadors, com els que dissabte van trobar el cadàver, i la zona també té escenaris naturals on sovint se celebren festes rave, tot i que no consta que els darrers dies n’hi hagués. Senderistes, ciclistes i motoristes transiten habitualment pels entorns de l’embassament, on hi ha can Gener, la masia que el 2006 va ser objecte d’un escàndol en descobrir-se que funcionava com a reformatori i que els seus responsables, una italiana, un francès i un suís, tancaven els usuaris menors en gàbies d’animals per aplicar-los disciplina. Els Mossos els van detenir però la causa es va arxivar, i el 2009 l’home francès, Raimond Nicot, es va ofegar al pantà de Boadella en caure quan travessava una passera per anar on tenien els cavalls.

Crim a França, cos a Pont de Molins

El 3 de setembre del 2012, va aparèixer el cadàver d’un home en un camí de terra prop de l’N-II a Pont de Molins. El cos, que presentava cops evidents, estava despullat de cintura cap avall.

La investigació va determinar que la víctima era Daniel Dovetto, d’Arzens, població francesa propera a Carcassona, situada a 180 km de Pont de Molins. També es va resoldre que el crim s’havia perpetrat a casa de Dovetto i que l’arma homicida era un estri d’atiar el foc o remenar la barbacoa. I les càmeres del peatge del Pertús van captar el cotxe amb el qual dos sospitosos havien traslladat el cadàver fins a Pont de Molins. La policia francesa va arrestar dos homes, Salim Aroudj i Steeve Duval, que primer van ser condemnats per haver saquejat la casa de Daniel Dovetto. L’any passat el tribunal de Carcassona va condemnar Salim Aroudj a 30 anys de presó per l’assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia