Successos

Comissen una arma i trampes antigues d’un museu de Llívia

El centre té un fons de més de mil peces del segle XIX i del XVIII

La Guàrdia Civil aixeca una acta per infracció

La Guàrdia Civil ha comissat un revòlver i munició, i trampes antigues que estaven exposats al Museu Etnològic de Llívia. Durant una inspecció rutinària el 22 de novembre, agents de la patrulla de protecció de la naturalesa (Seprona) van localitzar aquesta arma que es trobava en una vitrina tancada en clau. No tenia documentació ni el número ni marca. Tant l’arma com la munició tampoc havien estat inutilitzats. A més a més, també van trobar trampes per agafar animals –com ara ocells i talps– i una de grans dimensions que no tenien permisos i encara es podien fer servir. Per tot plegat, els agents van aixecar una acta per infracció del reglament d’armes i explosius i posteriorment van dipositar el revòlver i la munició a la intervenció d’armes de la Guàrdia Civil de Puigcerdà, a disposició de l’autoritat competent. Pel que fa a les trampes, es van precintar i es van deixar a les dependències del museu.

El Museu Etnològic de Llívia, a la Cerdanya, disposa d’un fons de més de mil peces antigues del segle XIX i algunes del XVIII.

No sabien que calien permisos per exposar-les

Fonts del museu van explicar a l’ACN que desconeixien que el revòlver podia ser perillós, entre altres coses perquè era “vell i brut”. Tampoc sabien que calien permisos per tenir aquest material exposat, provinent de particulars i masies de la zona. Així, per exemple, tenen objectes antics relacionats amb la pagesia però també amb altres oficis com ara els de carnisser, paleta, notari i estamper. Des del museu entenen que els agents “van fer la seva feina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia