Successos

Successos

Troben un cotxe estimbat amb un mort a dins al camí de Sant Pere de Rodes

Tot apunta que la víctima, el conductor d’un cotxe francès, es va estimbar en un revolt de matinada

Es va rastrejar la zona per si hi havia cap més víctima

Un cotxe estimbat daltabaix de la carretera que uneix el Port de la Selva amb Sant Pere de Rodes va ser descobert ahir cap a les set del matí per un veí de la Selva de Mar que va anar a alertar els vigilants del Port de la Selva. El cap dels vigilants i l’alcalde, Josep Maria Cervera, van anar al lloc, al revolt del puig dels Dijous, i van comprovar que efectivament marges avall hi havia un cotxe ben aixafat i van activar el 112. Van baixar tot un llarg tram de marges de muntanya embardissada fins arribar al lloc on hi havia un cotxe i van comprovar que a dins hi havia una persona i van alertar la comitiva judicial. Els Bombers van estassar tota la zona de la muntanya se-guint la trajectòria del vehicle, que va caure uns 200 metres, per donar pas als serveis funeraris però també per rastrejar la zona i comprovar que enmig de les bardisses no hi hagués cap altra víctima que hagués sortit projectada quan el vehicle s’estimbava rostos avall. Les tasques de rastreig, d’excarceració dels cos i d’aixecament del cadàver es van allargar fins al migdia.

Sense testimonis

Tot i que no hi va haver testimonis de l’estimbada, els Mossos investiguen el cas com un accident de trànsit, una sortida de via, ocorreguda al segon revolt de la sinuosa carretera que va del Port de la Selva a Sant Pere de Rodes. I es considera probable que l’accident passés pels volts de les sis de la matinada, que va ser l’hora en què un veí de la Selva de Mar, des de casa seva, va sentir un estrany terrabastall que, en vista de la troballa, ara s’atribueix a la fressa que va fer el cotxe en baixar muntanya avall. El punt on va quedar el cotxe ja és terme municipal de la Selva de Mar.

El cotxe, un Renault Clio, era de matrícula francesa i a partir de la documentació es va poder identificar la víctima, un noi també francès. El cos de la víctima va ser traslladat a l’Institut de Medecina Legal per fer-li l’autòpsia.

26 víctimes

Amb la mort del conductor d’aquest cotxe francès estimbat a la carretera del famós monestir de Sant Pere de Rodes ja són 26, com a mínim, les víctimes dels accidents de trànsit aquest any a les comarques gironines, segons les dades recopilades per aquest diari. En tot el 2016 van morir 49 persones.

Set de les víctimes mortals registrades al llarg d’aquest any són motoristes, unes víctimes sobre les quals posen el seu incís les campanyes de prevenció, ja que s’ha detectat un increment de l’accidentalitat en les persones que circulen amb vehicles de dues rodes. Entre les víctimes mortals hi ha tres vianants, un ciclista i la resta són persones que circulaven amb cotxes o furgonetes.

LA XIFRA

26
persones
han mort d’accident de trànsit a les comarques gironines aquest any.

LA XIFRA

49
víctimes
mortals es van comptabilitzar durant tot l’any passat.

LA DATA

18.08.17
És el dia
en què es va trobar un conductor mort estimbat a la carretera de Sant Pere de Rodes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia