Successos

Successos

Estafen 700 euros a una dona fingint un accident

Els Mossos van detenir dos homes que van fer creure a la víctima, de 92 anys, que els havia trencat el retrovisor de l’automòbil

L’incident de trànsit que van inventar-se els acusats va tenir lloc a Fortià

Una maliciosa picaresca dins l’àmbit viari els va estar a punt de sortir bé, a una parella que va intentar enganyar a l’Alt Empordà una dona de 92 anys, qui unes hores més tard se’n va malfiar i va denunciar el cas als Mossos d’Esquadra. Els investigats van fer creure presumptament a la víctima que els havia malmès el retrovisor del cotxe, a Fortià, i li reclamaven que els pagués els suposats danys ocasionats. Els agents de la comissaria de Roses van detenir els acusats el 25 de juliol, a Vilatenim. Es tracta d’un home i una dona, de 37 i 34 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Perpinyà. Van ser arrestats per un delicte d’estafa i van passar l’endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al 24 de juliol a la tarda. Una dona d’edat avançada circulava amb el seu vehicle per la C-260, dins del terme de Fortià, en direcció a Roses. La conductora, després d’avançar un automòbil que anava a una velocitat molt reduïda, va veure com els ocupants d’aquest, un home i una dona, li feien senyals per tal que s’aturés. Els dos turismes es van parar al costat de la carretera. El conductor de l’altre cotxe va dir a la dona que li havia trencat el retrovisor en avançar-lo i li va preguntar quina asseguradora tenia. L’acusat va fer veure que trucava a la companyia i, tot seguit, li va comentar que li hauria de pagar 2.000 euros en metàl·lic, ja que si feien els tràmits amb l’asseguradora seria més car. La víctima va anar a casa seva amb els dos estafadors i els va entregar 400 euros. Després van obligar-la a anar al casino de Peralada, on els va comprar fitxes valorades en 300 euros. Van acordar que els 1.300 que faltaven els els donaria l’endemà, a l’exterior d’un centre comercial situat a Vilatenim. Va ser aleshores que la víctima va sospitar de la parella i va alertar els Mossos, que el dia següent van muntar un dispositiu que va permetre detenir la parella a l’entrada del centre comercial.

Els Mossos recorden que, en el supòsit de trobar-se amb una situació semblant, cal estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a desconeguts. I si produeix un accident de trànsit real, la policia recalca que s’iniciïn els tràmits habituals a través de l’asseguradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia