Successos

Ordre judicial d’allunyament de l’AP-7 per a quatre lladres

Els Mossos han desarticulat una banda que furtava diàriament en turismes a les àrees de servei

Els membres de l’organització tenen prohibit acostar-se a menys de 300 metres de l’autopista

Una mesura inèdita. Per primera vegada, un jutge ha dictat una ordre d’allunyament de 300 metres de l’AP-7 per a quatre integrants d’una banda que es dedicaven a furtar en turismes diàriament a les àrees de servei. A part de tenir la prohibició d’acostar-se a qualsevol dels trams de l’autopista a tot Catalunya per evitar que hi continuïn delinquint, també se’ls ha retirat el passaport. Els investigats van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra de la unitat operativa de mobilitat de la divisió de transports. Els quatre arrestats, d’origen albanokosovar, sostreien objectes de valor i diners de l’interior dels vehicles de les víctimes. Cometien els furts després de distreure els ocupants dels cotxes, als quals els deien que tenien la roda rebentada i simulaven que els ajudaven.

La investigació dels Mossos es va dur a terme al llarg d’un mes. Les gestions dels agents han permès acreditar que els acusats tenen un grau d’especialització molt elevat i que han perfeccionat el seu modus operandi en el transcurs d’anys. Havien perpetrat els robatoris en punts diversos de l’AP-7 i, pel que fa al tram gironí, hi ha constància que havien actuat almenys a les àrees de servei de Garrigàs i Aiguaviva. Els membres del grup, a més, es caracteritzaven per un alt nivell de reincidència i escollien majoritàriament víctimes d’origen estranger.

Els Mossos van donar a conèixer ahir que s’han iniciat gestions amb els jutjats europeus de les zones on viuen les persones afectades per promoure rodes de reconeixement virtuals dels acusats i evitar que el cas s’acabi arxivant. Als investigats els consten antecedents a l’Estat francès, Alemanya i Itàlia. Els Mossos els han pogut relacionar amb sis fets comesos a Catalunya en vint dies, en què haurien obtingut més de 5.000 euros i objectes de valor, com càmeres, telèfons mòbils, tauletes electròniques i ordinadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia