Successos

Mor un home de 62 anys mentre feia submarinisme a la platja Gran de Tossa

Els membres d’una barca van trobar la víctima a uns 200 metres de la costa

Una altra embarcació el va dur a la sorra, on li van fer la reanimació sense èxit

Un fatídic incident va tenir lloc ahir a Tossa de Mar, on un home que feia submarinisme va perdre la vida. La víctima era un veí de Malgrat de Mar, de 62 anys i de nacionalitat espanyola. Els cossos d’emergències van rebre l’avís a les onze del matí. Els ocupants d’una barca recreativa van trobar-lo inconscient, surant al mar. El cos era a uns 200 metres de distància de la costa. Els membres d’aquesta embarcació van demanar ajuda immediatament als tripulants d’un vaixell d’oci d’una empresa turística que casualment era a la zona, ja que cobreix de manera regular una ruta entre Lloret de Mar i Tossa. Van recollir al submarinista, el van pujar al vaixell i el van portar a la platja Gran, al costat de la muralla i del castell. Els testimonis, alhora, van donar l’avís al telèfon d’emergències 112. Es van activar tres ambulàncies del SEM, una de les quals era medicalitzada; cinc patrulles i la unitat aquàtica dels Mossos d’Esquadra, així com la policia local. Els efectius dels Bombers de la Generalitat també van rebre l’alerta, si bé al final no van haver d’intervenir.

El personal del vaixell va dur el submarinista fins a la sorra. Allí el va atendre inicialment el socorrista de la platja, que li va començar a practicar les maniobres de reanimació. En el moment dels fets, a la platja Gran hi havia hissada la bandera verda, de manera que les condicions eren bones tant per banyar-se com per nedar i bussejar. Un cop van arribar els sanitaris del SEM li van continuar realitzant les maniobres de reanimació però, malgrat els esforços, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Es tracta del primer submarinista mort aquest estiu al litoral de la demarcació de Girona. D’altra banda, va ser especialment negre el mes passat, en què van perdre la vida quatre banyistes al litoral gironí. Una turista alemanya de 79 anys va morir a Platja d’Aro; un francès de 80 anys, a Roses; un barceloní de 46, a Lloret de Mar, i un ciutadà belga de 69, a la platja del Borró, a Colera. Un altre fatídic episodi es va produir el 14 de juny a Girona, on un nen de 10 anys va morir ofegat mentre es banyava en una bassa de les hortes de Santa Eugènia.

LA XIFRA

3
ambulàncies del SEM, cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local es van mobilitzar.

LA DATA

05.07.17
A les 11 h, els cossos d’emergències van ser activats, després que uns testimonis donessin l’avís al 112.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia