Successos

Enterren finalment l’home trobat mort fa 389 dies

Un cúmul d’entrebancs judicials i burocràtics impedien fer els funerals de Miquel Musté, el veí de Montblanc que va ser trobat mort estimbat en un cingle de Castellfollit el juny del 2016

Miquel Musté, l’home que va ser trobat mort estimbat daltabaix d’un cingle a Castellfollit de la Roca el 5 de juny del 2016, serà finalment incinerat (si cap imprevist no ho impedeix) demà al matí al cementiri d’Olot i posteriorment està prevista una cerimònia fúnebre a Montblanc, d’on era veí el difunt. Finalment, quan ja han transcorregut 389 dies després que el trobessin mort, el jutjat d’Olot ha donat autorització per a la inhumació i la incineració.

El jutjat no donava autorització perquè científicament la identificació del difunt no estava certificada. El cos de la víctima, un veí de Montblanc de 66 anys, va ser trobat daltabaix d’un cingle embardissat després que veïns de Castellfollit advertissin que la furgoneta de Musté, amb la seva documentació personal i la seva roba a dins, no es movia d’un punt dalt de l’estimball. L’autòpsia va determinar que havia mort a causa dels traumatismes causats per una caiguda accidental, però atès el seu estat de deteriorament no es va poder identificar per reconeixement personal ni per empremtes. Es va haver de recórrer a l’ADN i van sorgir els primers entrebancs perquè, tot i que Musté té descendents, no es va aconseguir cap mostra de cap fill. Es va optar llavors per fer la comparació amb el seu germà, Vicenç, la persona que tots aquests mesos ha lluitat perquè s’acceleressin els tràmits per celebrar el funeral. Segon entrebanc: el laboratori va respondre que, tot i que tenien molts marcadors comuns, els resultats de les mostres analitzades dels dos germans no servien per a una identificació científica. En vista d’aquest contratemps, finalment el fill de Miquel Musté va accedir a donar una mostra biològica per fer les proves d’ADN. I es van tornar a enviar a toxicologia, però els resultats es feien esperar. Al final la jutgessa ha autoritzat el funeral tot i la manca de resultats concloents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia