Política

CiU i ERC pacten governar al Consell Comarcal del Gironès

Jaume Busquets continuarà com a president i la republicana Maria Mercè Roca serà vicepresidenta de l'ens

Les formacions de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han tancat un acord per governar en aquest mandat el Consell Comarcal del Gironès. Les dues forces van ser les que van obtenir més representació a l'ens supramunicipal en les últimes eleccions, en què CiU va obtenir catorze consellers comarcals i ERC nou consellers del total de 33 que componen el ple comarcal.

Els republicans no han posat en cap moment en qüestió que CiU presideixi el Consell, una presidència que continuarà en mans de l'alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, que ja ha presidit el Consell del Gironès des del 2011. Busquets confirma l'acord amb els republicans i assenyala que ara caldrà veure quina distribució fan d'àrees. Tot i això, Busquets avança que han de mirar per la comarca i tenir en compte “les proporcions que el territori ha triat”.

Per part dels republicans, la cap de l'oposició a Girona, Maria Mercè Roca, assegura que “ha estat fàcil assolir un acord” amb CiU, que situarà la republicana com a vicepresidenta de l'ens. Ara en la negociació per distribuir les àrees, Roca avança la voluntat d'assumir els àmbits de Cultura, Promoció Econòmica i Joventut. Cal tenir present que els republicans han obtingut una trentena de regidors més a la comarca respecte al 2011 i tenen alcaldies importants com ara Salt, Cassà de la Selva, Sarrià, Sant Julià de Ramis o Vilablareix. El ple de constitució del Consell Comarcal del Gironès es farà el 15 de juliol a les set de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia