Política

Al Pla de l'Estany no els calen pactes

Als onze municipis de la comarca s'han donat majories absolutes, generalment perquè només s'havien presentat dues llistes

CORNELLÀ DEL TERRI

Governarà una coalició de CiU i independents

Aquí els pactes ja s'havien establert prèviament. Es van presentar plegats, d'una banda, CiU i GENT, després de valorar de manera molt positiva l'experiència de compartir l'alcaldia en el mandat que deixem enrere. D'altra banda, actuals regidors del grup d'independents associats al PSC i gent vinculada a ERC van agrupar-se en una mateixa llista. L'opció triomfadora ha estat la primera i l'alcalde serà el convergent Salvador Coll.

CAMÓS

L'únic lloc on hi ha canvi de color polític

El republicà Josep Jordi, que ja ho havia estat en la segona meitat del mandat 2003-2007, serà el nou alcalde de Camós, en substitució del convergent Narcís Masanas, que ocupava el càrrec des del 2007.

PORQUERES

El domini dels independents s'allarga quatre anys més

Comptant-hi el nou mandat, Independents de Porqueres (IdP-AM) estarà 24 anys al capdavant del municipi. IdP té vuit regidors, per tres de CiU. El PP no va entrar. L'alcalde serà Francesc Castañer, que ha substituït Salvador Ros.

ESPONELLÀ

Joan Farrés repeteix d'alcalde

.L'alcalde dels darrers quatre anys continuarà en el càrrec en el nou mandat. Joan Farrés (CiU) disposa de cinc vots al ple, mentre que els republicans n'hi tenen dos.

FONTCOBERTA

Tercer mandat
de Joan Estarriola

Al principi no es volia tornar a presentar, però finalment hi va accedir, ha tornat a guanyar i Joan Estarriola (JpFV-ERC-AM) és a punt d'afrontar la seva tercera etapa com a alcalde. A l'oposició, CiU.

PALOL DE REVARDIT

Una sola llista

Sense competència, el convergent Jordi Xargay tornarà a ocupar l'alcaldia.

SERINYÀ

El GPS continua dominant

Josep Antoni Ramon (GPS-AM) és a punt d'iniciar el seu tercer mandat com a alcalde. A l'oposició només hi haurà CiU.

VILADEMULS

El relleu de Dolors Rovirola

Malgrat que CiU ha canviat d'alcaldable (Àlex Terés per Dolors Rovirola), la federació continuarà governant, amb els republicans a l'oposició.

CRESPIÀ

Xavier Quer es manté a l'alcaldia

Xavier Quer i CiU han tingut bons resultats i repetiran en el govern un mandat més. A l'oposició, dos regidors de JpC-AM.

S. MIQUEL DE C.

Josep Fort, quatre anys més

El republicà Josep Fort estarà de nou al capdavant de l'Ajuntament. A l'oposició, un únic representant de CiU.

BANYOLES

La majoria absoluta de CiU evita negociacions

Només a Banyoles i a Porqueres es podia donar el cas d'haver de pactar per formar govern, pel fet de ser els dos únics llocs de la comarca on es presentaven més de dues llistes. A la ciutat de l'estany, CiU ha aconseguit la segona majoria absoluta, sempre amb Miquel Noguer d'alcaldable. Aquí, el més semblant a un pacte serà el consens a què es pugui arribar pels temes importants, sempre que l'equip de govern ho vulgui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia