Política

Dos a repartir

CiU i ERC acaparen, i continuaran acaparant, els governs dels municipis del Pla de l'Estany

Als municipis del Pla de l'Estany, o governa CiU o governa ERC (amb les seves sigles o amb un grup independent associat als republicans). El panorama no canviarà el pròxim mandat perquè –al marge de Banyoles– en la majoria de municipis només es presenten aquestes dues formacions (i en un, Palol de Revardit, tan sols CiU) i en aquells on hi ha altres opcions les seves possibilitats de governar són escassíssimes.

Ara mateix, CiU governa a Banyoles, Cornellà del Terri, Camós, Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Vilademuls. ERC té de plaça més important Porqueres (Independents de Porqueres IdP- AM), que és el segon municipi de la comarca per nombre d'habitants, i també mana a Fontcoberta, Serinyà i Sant Miquel de Campmajor.

Deixant de banda el cas de Banyoles, els pobles on sembla complicat que hi hagi canvis perquè el 2011 la diferència de vots va ser molt elevada, són Porqueres ( IdP va aconseguir 9 regidors i CiU, 2), Serinyà i Vilademuls. En aquest darrer municipi, però, s'obre la incògnita del rendiment del candidat que substitueix l'alcaldessa Dolors Rovirola. A Camós, Esponellà i Fontcoberta, el resultat és incert. A Esponellà, el 2011 Joan Farrés va guanyar per només dos vots. D'altra banda, a Sant Miquel de Campmajor i Crespià es vota en llistes obertes.

El municipi amb un pronòstic més incert és Cornellà del Terri, pel fet que el seu mapa polític s'ha modificat notablement: els independents GENT i CiU es presenten en coalició, i tindran de rivals una llista d' independents associada a ERC que inclou els actuals regidors de la llista associada al PSC.

El Consell

Des que existeix el Consell del Pla de l'Estany (1988), aquest ens ha estat sempre governat per CiU. El principal grup de l'oposició actual (ERC) ha anunciat que, si és la força més votada, proposarà un govern d'unitat perquè consideren que cal un front comú per tirar endavant els projectes d'abast comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia