Política

Algun aclariment i molta picabaralla en el ple de Maçanet

Es va convocar a petició de l'oposició per demanar informació sobre la investigació de la UDEF

El ple extraordinari convocat a Maçanet de la Selva a petició de l'oposició (9M i PSC) per tenir informació sobre la investigació que ha obert la UDEF va acabar amb algun aclariment i molta picabaralla. Els regidors d'Acord per Maçanet Antoni Trincheria i Josep Maria Ciurana van aportar documents signats per l'arquitecte municipal conforme els terrenys de la seva propietat esmentats en la investigació no han tingut cap requalificació urbanística, A més, Ciurana va aportar la valoració i els criteris que es van seguir des de l'Ajuntament a l'hora d'expropiar un terreny del pare de Ciurana on actualment s'està construint un camí.

El ple va començar amb la lectura per part del secretari de la petició de la UDEF a l'Ajuntament, amb data d'entrada del 3 de març del 2015. En el document s'exposa que “a partir de la documentació a la qual ha tingut accés el grup de delinqüència econòmica i blanqueig de capitals”, s'estan duent a terme investigacions “destinades a aclarir la presumpta comissió de diversos il·lícits penals, tots amb el denominador comú de la presumpta requalificació de terrenys rústics a urbanitzables o urbans”, i es demana informació sobre el planejament urbanístic del 1999 fins al 2007, i plans relacionats amb diverses finques.

L'alcalde, Antoni Guinó, va dir que alguns temes que també surten en aquesta nova denúncia (que es desconeix qui l'ha feta, segons van dir) ja es van tancar amb l'arxivament judicial de la denúncia que li havien posat el 2009 i va atribuir aquesta nova denúncia a la proximitat de les eleccions. També va atribuir finalitat política a la denúncia Acord per Maçanet, mentre que el portaveu de 9M, Xavier Roca, va acusar l'alcalde de crear empreses familiars “per fer martingales urbanístiques gràcies a la informació privilegiada que té”. “Fa dècades que ho fa i ha recollit un gran patrimoni familiar”, va afegir-hi. Pel PSC, la investigació demostra que les persones esmentades en els documents “estan sota sospita”.

LA DATA

03.03.15
És el dia
que agents de la UDEF van demanar documentació relacionada amb finques de regidors i de l'alcalde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia