Política

Tres candidats definits i alguna incògnita a Maçanet

L'incombustible Antoni Guinó encapçala la llista de CiU per setena vegada, mentre que el PSC aposta per Adrián Ortiz i ERC presenta Xavier Xarbau

9 Maçanet encara no té clar l'alcaldable

A Maçanet de la Selva, CiU, el PSC i ERC ja tenen candidat per a les municipals, mentre que 9 Maçanet encara no el té decidit, i els regidors d'Acord per Maçanet no tenen clar què faran. Dels tres candidats ja definits, un és més que veterà, i els altres dos s'estrenaran com a caps de llista. El veterà és l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), que ja fa 28 anys que es dedica a la política municipal. Guinó va explicar, quan va confirmar que continuaria com a cap de llista, l'octubre passat, que “d'il·lusió i projectes” no li'n falten. Ha governat en els últims anys amb Acord per Maçanet, formació que va començar sota el paraigua d'ERC però que se'n va acabar desmarcant del tot.

El portaveu d'Acord per Maçanet, Antoni Trincheria, encara no té clar què farà i, per tant, es manté la incògnita de si es podria integrar en una altra llista o es crearia un altre grup independent. Per la seva banda, ni 9 Maçanet (el portaveu és Xavier Roca) ni el PP (Fernando Maqueda) tenen clar a hores d'ara qui encapçalarà la candidatura.

Per part del PSC, que té dos regidors, Adrián Ortiz rellevarà Tomàs Reyner al capdavant de la candidatura. Reyner va deixar l'acta de regidor el 2013, igual que Josep Romaguera (9 Maçanet). Ortiz va explicar que encara està treballant en la confecció de la llista, però que té clar que cal “una altra manera de fer política”. “L'Ajuntament s'ha d'obrir a la ciutadania, i hi ha d'haver transparència”, hi va afegir. El candidat d'ERC, Xavier Xarbau, també va remarcar la falta d'informació. “La gent difícilment va als plens, i hi ha una mancança important en la difusió d'informació”, opina Xarbau. “Maçanet ha crescut molt en els últims anys, i no es pot continuar governant amb una persona que mana molt, l'Ajuntament s'ha de portar en equip, la d'ara és una manera de funcionar que no és bona, i el poble perd pistonada”, explica Xarbau.

Una altra època

Ortiz aposta per “posar fi a una política que entenem que és d'una altra època”. “Guinó ja sabem com és, i treballa pels seus, no per tothom”, assegura el candidat del PSC. Ortiz també estaria obert a un pacte futur amb els partits d'esquerres. “Quan l'esquerra ha governat s'han fet molts equipaments i inversions socials, amb la dreta tot és estalviar i gastar en festes”, diu.

LES FRASES

Volem posar fi a una política que entenem que és d'una altra època
Adrián Ortiz
Regidor i candidat del PSC

LA XIFRA

No es pot continuar governant amb una persona que mana molt, el poble perd pistonada
Xavier Xarbau
Candidat d'ERC
7
cops
s'ha presentat Antoni Guinó com a candidat de CiU a l'alcaldia de Maçanet de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia