Política

El govern espanyol aprova la llei d'abdicació del rei

El text té un article únic i una disposició final única per fer efectiva la renúncia de Joan Carles

L'executiu de Mariano Rajoy aprova també una declaració institucional de suport a la monarquia

El consell de ministres ha aprovat en la seva reunió extraordinària d'aquest matí un projecte de llei orgànica per regular l'abdicació del rei Joan Carles I que té un article únic i una disposició final única per fer efectiva la renúncia a la Corona de España. La norma entrarà en vigor en el mateix moment en què es publiqui en el BOE, segons han informat en fonts de l'executiu.  

En concret, el projecte aprovat inclou un article únic que diu textualment: “S.M. el Rei Joan Carles I de Borbó abdica la Corona de España. L'abdicació serà efectiva en el moment d'entrada en vigor de la present llei orgànica”.

La disposició final única indica que l'entrada en vigor tindrà lloc en el moment de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). A més, el govern espanyol ha aprovat en la seva reunió una declaració institucional de suport a la monarquia, d'agraïment a la tasca del rei Joan Carles, en què se subratlla que la Constitució “assegura la normalitat en la successió a la direcció de l'Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia