Política

Fins aquí hem arribat

L'esclat de l'independentisme és fruit del fracàs dels successius intents per trobar l'encaix a l'Estat espanyol

El Punt Avui analitza onze aspectes que han propiciat el canvi d'escenari

Del nou Estatut, impulsat per Pasqual Maragall com a últim intent de trobar un encaix definitiu a dintre de l'Estat espanyol, a la convicció cada cop més majoritària que la independència és l'única sortida. Centenars de milers de catalans tornaran a sortir avui al carrer per protagonitzar un nou capítol d'una història que ve de lluny, i que va pel camí d'enfilar el final gràcies, sobretot, a la determinació d'una societat civil poc disposada a continuar observant com la llista de greuges que es va començar a escriure fa 300 anys continua creixent sense cap voluntat d'esmena.

El Punt Avui us ofereix un dossier amb onze claus que ajuden a entendre un canvi d'escenari polític i social sense precedents en la història recent del nostre país. Des de l'últim intent d'entesa fins a la històrica Diada de fa un any, sense oblidar la llarga llista de desavinences, falses promeses i menyspreus rebuts dels governs de l'Estat. Un dossier per entendre els motius que han portat una àmplia majoria de catalans a assumir que la independència és la solució, i no una quimera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.