Política

Cadena humana per la independència a la Gran Muralla xinesa

Un centenar de persones, la majoria catalans residents a la Xina, participen en la concentració

La iniciativa s'emmarca dins els actes de la Via Internacional, un conjunt de 90 actes per donar a conèixer la reivindicació de l'11 de Setembre al món

Un centenar de persones, la majoria catalans residents a Pequín, s'ha concentrat aquest dissabte a la Gran Muralla de Xina, prop de la capital, per dur a terme una cadena humana a favor de la independència de Catalunya.

Animats per la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que impulsa la mobilització del pròxim 11 de setembre, i coordinats pel Casal Català de Pequín, els participants han viatjat conjuntament en autobús fins a un dels trams de la Gran Muralla.

“Per descomptat, no vam voler ser menys”, ha explicat a Efe el president del Casal, que s'ha mostrat satisfet per l'assistència. “I més a causa del nombre de catalans que viuen a la capital xinesa i en les dates que s'ha realitzat la iniciativa”, ha destacat.

La trobada s'emmarca dins la Via Catalana Internacional, un conjunt de cadenes humanes –més de 90 a tot el món– que els catalans a l'exterior estan organitzant per donar a conèixer el procés sobiranista.

“És un dia molt especial i emocionant que recordarem tots”, ha subratllat Cristina Castillo, que ha acudit a la convocatòria des de Xangai amb la seva família.

Una altre dels participants, Joaquim Clusa, ha viatjat des de la ciutat xinesa de Shenyang, a uns 600 quilòmetres de distància de Pequín, per donar suport a la iniciativa. “Sinó podem estar a la [cadena humana] que s'organitzarà a Catalunya, val la pena col·laborar des d'aquí”, ha destacat.

Quan encara falten 11 dies per a la Diada, l'ANC ha informat que ja són més de 300.000 les persones que s'han inscrit a Catalunya per de cobrir els 400 quilòmetres que ha de tenir la cadena per unir, de punta a punta, el territori català, passant per 86 municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona
Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona