Política

SALVADOR ROS

ALCALDE DE PORQUERES (INDEPENDENTS DE PORQUERES, IDP - AM)

“No renunciem a fer la piscina”

L'equip de govern té la intenció de potenciar el Consell de Ciutadans com a espai per debatre les propostes dels veïns

Les inversions en obres se centraran sobretot en els equipaments de la plaça

Salvador Ros i Reig és alcalde per segon mandat consecutiu, després que IdP ha aconseguit una victòria històrica sobre CiU. Dels onze regidors del consistori, nou són del grup de Ros. Durant aquest mandat combinarà la feina a l'alcaldia amb la nova responsabilitat com a diputat provincial per ERC.

Just després de guanyar les eleccions de manera aclaparadora va anunciar que hi hauria diàleg. Com es concretarà?

Amb l'oposició, la idea és mantenir la línia dels últims anys, amb trobades abans dels plens per discutir i debatre les qüestions que s'hi han de tractar, i escoltar els seus suggeriments. A més, també disposen de trobades amb l'equip de govern per poder debatre els seus punts de vista. Quant als veïns, el nostre tarannà sempre ha estat de proximitat; sempre hem escoltat les propostes i comentaris que ens han fet. A més, durant aquests quatre anys volem potenciar el Consell de Ciutadans, un espai de debat amb els veïns.

Però això ja existeix.

Sí, però s'havia convertit en un consell sobretot informatiu. L'objectiu és que s'hi debatin idees.

El gran projecte d'aquest mandat ha de ser completar la plaça Major?

Quant a obres, el repte és acabar les que ja han començat a la plaça Major, efectivament. Estem parlant de posar en funcionament la biblioteca municipal i l'ampliació del dispensari. Tampoc renunciem a la piscina descoberta. Intentarem per tots els mitjans tirar endavant aquest equipament tan necessari per al municipi.

I d'on sortiran els recursos per construir-la?

És veritat que, com tothom, anem justos de diners. Però preveiem que en el pròxim pla d'obres i serveis [el PUOSC] hi pugui entrar. Aleshores veurem de quins recursos disposem. En qualsevol cas, ja hem començat a caminar en aquesta direcció, encarregant un pla director de la zona d'equipaments de Miànigues. A partir d'aquesta planificació anirem esmerçant els recursos de què disposem. En principi, a final d'aquest any o a l'inici del 2012 ja encarregarem el projecte d'urbanització de l'espai on hauria d'anar la piscina. Posteriorment, a mesura que disposem de diners anirem fent-hi les inversions.

Porqueres i Banyoles es disputen el nou institut de la comarca. Hi ha hagut algun avenç en les negociacions?

No hi ha cap novetat. Nosaltres vam posar uns terrenys a disposició del Departament d'Ensenyament i ho hem explicat al director dels serveis territorials. El que volem és arribar a un consens, tant amb l'Ajuntament de Banyoles com amb el departament. Entenem que aquest tema s'ha d'afrontar amb diàleg.

Les obres del carrer Sant Andreu (l'antiga travessera de la C-150) s'estan allargant molt. Quan acabaran?

És cert que hi ha retard, però ha estat a causa del fet que, pel mig, hem adjudicat un tram que inicialment no es va poder adjudicar, per manca de finançament. Per tant, s'està fent més obra de la prevista al principi. Sembla que sigui una sola obra que s'estigui allargant, però en realitat en són dues. Esperem que al setembre ja estigui tot acabat.

En el mandat anterior es va anunciar l'obertura d'un centre de tractament d'addiccions a Mata, cosa que inicialment va aixecar certa polèmica. Quan està previst que entri en servei?

Per part nostra, les llicències ja estan atorgades. Pel que sé, els falta concretar amb la Generalitat les subvencions de les places concertades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.