Política

LLORENÇ CASANOVA

CAP DE LA CUP A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

“Les majories absolutes mai són bones”

Fan autocrítica per no haver arribat al tercer regidor

Volen que s'aclareixi el futur de l'edifici de l'Incavi i que l'Ajuntament demani el cobriment total de les vies

El més jove
Llorenç Casanova és sociòleg, té 31 anys i té una fesomia rebel que no s'adiu ni amb els fets ni amb el discurs. És inconformista, però vol canviar el sistema des de dins. Té la valentia i l'atreviment de la joventut, però la prudència de l'experimentat.

La CUP continuarà sent la tercera força política, però amb el mateix pes que el PP. El 22 de maig ja va assumir el seu paper a l'oposició.

Es mantenen, però deixen de ser clau.

Nosaltres no podem estar del tot contents perquè no hem assolit la fita que ens havíem marcat, que era el tercer regidor, però hem d'estar contents per l'aposta comarcal de les CUP i pel fet de poder entrar al Consell Comarcal, que també era un objectiu. Hi ha hagut una cara i una creu.

Per què es van tallar la capacitat de negociar amb CiU dient d'entrada que es votarien a si mateixos?

Perquè la configuració de forces ja permet a un grup polític, a CiU, ser en el govern. A més, en les declaracions de Pere Regull ja quedava clar que optarien per un govern en minoria.

Quines prioritats voldrien que tingués el nou Ajuntament?

La prioritat queda marcada per la realitat econòmica. Hi ha, cada vegada més, una fragmentació de les classes socials i l'administració ha de treballar perquè això no passi. S'ha de generar llocs de treball amb visió estratègica i creure en les potencialitats que té el Penedès.

És el millor resultat per a una ciutat un govern sense majoria?

Les majories absolutes mai són bones, perquè s'allunyen del principi de la pluralitat i no enriqueixen el debat.

Quins són els primers punts que ha d'aprovar el ple de Vilafranca?

Una de les primeres coses que cal fer és veure què fem amb el tema del cobriment de la via del TAV, i la nostra posició és que s'ha de cobrir de pont a pont. Cal veure per escrit quina solució proposa Adif i què es fa des de l'Ajuntament. Un altre dels punts importants és veure quina sortida es dóna a l'antic edifici de l'Incavi, ja que nosaltres tenim una altra proposta que la que imagino que portarà el govern al ple. I, finalment, cal dotar de contingut l'oficina municipal del treball, ja que els índexs d'atur creixen i comença a veure's que estem davant d'un atur estructural de llarga durada; per tant, cal que des de les administracions es prenguin mesures per convertir-se en un agent actiu de creació de llocs de treball. Cal que d'una vegada l'Ajuntament es doti d'un pla estratègic. Sense objectius clars l'estratègia es perd pel camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.