Política

política

Segons el PSC, “són els pitjors pressupostos de la història”

Denuncien la poca inversió en un Camp de Tarragona “més discriminat que mai”

El diputat del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, va qualificar ahir el document presentat la setmana passada pel govern com el dels “pitjors pressupostos de la història per als ciutadans del Camp de Tarragona; els diputats que donen suport al govern se n'haurien de donar vergonya”. Sabaté lamenta que la inversió al territori només suposi un 4,9% del total –quan reuneix un 8,5% de la població catalana–, i que la quantitat hagi baixat d'un 40% respecte al 2010, any en què CiU va dir que els comptes eren “vergonyosos i un engany” per a Tarragona. “Què diran ara Batalla, Pellicer i Pujol?”, es va demanar Sabaté, que va avançar que hi presentaran una esmena a la totalitat. “Són injustos socialment i territorialment, perquè els ciutadans de fora de Barcelona tenim menys possibilitats, i el nostre territori està més discriminat que mai”, va concloure.

Segons l'exdelegat del govern, tampoc no són “uns pressupostos de continuïtat”: “Hi ha coses previstes pel govern anterior que ara no hi són”. Es referia a projectes com ara el de la Ciutat de la Justícia de Tarragona, en què, segons les seves paraules, no se'n sap avenir a causa de la proposta de Quim Nin, el seu substitut a la delegació, que es construeixi a la Tabacalera, però també a les polítiques socials “injustes”; les inversions “decebedores” en innovació i investigació a la URV, i les obres sobre les quals “ja hi havia tots els informes i els estudis d'impacte fets”, com en el cas de la carretera C-242 entre les Borges i Ulldemolins, que tampoc no s'ha previst. La diputada Núria Segú va criticar especialment la retallada inversora prevista en comarques com ara la Conca de Barberà (75%), el Baix Penedès (54%) i el Tarragonès (42%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.