Política

El PP recuperaria la majoria absoluta a les Balears

Segons les dades de l'enquestes preelectoral elaborada pel CIS, els populars obtindrien entre 32 i 32 diputats, enfront dels 29 del 2007

El PSOE deixaria de governar i aconseguiria una forquilla d'entre 22 i 23 escons

El PP recuperaria la majoria absoluta a les Balears en les pròximes eleccions autonòmiques del 22 de maig. Segons les dades de l'enquestes preelectoral elaborada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el PP obtindria una forquilla d'entre 32 i 33 diputats al Parlament, enfront dels 29 escons que va obtenir el 2007.

Pel que fa a les altres formacions, el PSOE es mou en una forquilla entre 22 i 23 diputats, enfront dels 22 que va obtenir el 2007. El PSM-IV perd dos escons respecte a les anteriors eleccions autonòmiques i obtindria tres diputats. D'altra banda, EU aconsegueix un diputat i CXL no obtindria representació parlamentària.

L'enquesta preelectoral revela que tampoc obtindrien representació parlamentària a les Balears UPyD ni la Lliga Regionalista encapçalada per Jaume Font.

Segons aquest sondeig, el candidat popular José Ramón Bauzá es convertiria en el nou president autonòmic i impediria que el socialista Francesc Antich repetís mandat.

Un 47,9% del vot estimat per al PP

Per estimació de vot, el CIS assenyala que el PP obtindria el 47,9% dels sufragis mentre que el PSIB aconseguiria el 30,4%. La tercera força política seria el PSM-IV amb un 6% del vot estimat, seguida d'EU amb el 4,5% del sufragi, un percentatge que segons el parer del CIS li val per obtenir un diputat a la cambra autonòmica.

D'altra banda, CXL aconseguiria una estimació de vot del 1,7% (insuficient per entrar al Parlament) i la marca de Rosa Díez a les illes aconseguiria un 1,1% dels sufragis. La resta de formacions polítiques que concorren a les eleccions a les Balears aconseguirien el 5,4% del vot estimat i un 3% es decanta per votar en blanc.

L'enquesta del CIS s'ha elaborat sobre la base de 1.194 entrevistes realitzades en diferents municipis de les quatre illes i efectuades entre el 17 de març i el 17 d'abril.

Cal recordar que el president del CIS, Ramon Ramos, va advertir aquest dimecres als partits polítics que l'enquesta autonòmica i municipal que la institució va a presentar aquest dijous amb vista a les eleccions locals del dia 22 va començar a treballar fa dos mesos, al març, i que durant aquest temps les coses han canviat “molt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.