Política

Dues explosions esclaten a les estacions de tren de Berriz i Amorebieta

Política

Dues explosions han esclatat aquest dissabte a la matinada a les estacions de trens de l'Euskotren a les poblacions de Berriz i Amorebieta, a Biscaia. El primer ha causat importants danys materials però no ha provocat ferits ni víctimes mortals, segons ha informat un portaveu del departament basc d'Interior. No hi ha hagut cap avís previ i l'explosió s'ha produït cap a dos quarts d'una de la matinada al carrer Geltoki, on hi ha l'estació de  l'Euskotren, una línia de ferrocarril de via estreta que uneix Berriz amb Sant Sebastià i Bilbao. L'ona expansiva ha causat danys importants a les instal·lacions.

El segon incident ha estat dues hores després quan un grup de persones ha atacat l'estació d'Amorebieta amb còctels molotov.

Les explosions s'han produït a la matinada del dia de l'aniversari de l'Estatut de Gernika i dia en què el lehendakari volia celebrar la consulta sobre el futur del País Basc, un referèndum que el Tribunal Constitucional ha prohibit.

L'Ertaintza està investigant els incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.