Política

el port de la selva

Vint pobles en la reunió dels exclosos de la Constitució

El Port de la Selva ha rebut la confirmació de vint de la setantena de municipis que s'han declarat “moralment exclosos” de la carta magna

La trobada serà diumenge a Sant Pere de Rodes

Una vintena de municipis que s'han declarat moralment exclosos de la Constitució en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut han confirmat que assistiran a la reunió convocada per l'Ajuntament del Port de la Selva diumenge. Segons ha explicat l'Ajuntament altempordanès, que va ser el que va prendre la iniciativa, de moment ja han confirmat aquests vint alcaldes i regidors, però l'alcalde amfitrió de la trobada, Genís Pinart, confia que aquesta setmana encara rebran més confirmacions i que podran superar la quarantena de persones que assisteixin a l'acte. Entre els representants que hi seran hi ha els de Vic, Sant Pere de Torelló, Calders, Santpedor, el Brull, Arenys de Munt, Tagamanent, Argentona, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Lladó, la Selva de Mar, Crespià, Manlleu, Lliça de Munt, Llambilles i Sant Gregori.

Els representants d'aquests municipis es reuniran diumenge a Sant Pere de Rodes, on està previst que es busqui una acció per “impulsar des de l'àmbit municipal i de manera unitària el procés perquè la nació catalana pugui exercir el dret a l'autodeterminació, en la línia del que es va reclamar en la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona”, diu el consistori.

L'Ajuntament del Port de la Selva també ha convidat a la reunió els regidors que han presentant mocions semblants a la seva però que finalment no s'han aprovat en els seus consistoris.

LA FRASE

L'objectiu és que tinguem la màxima resposta. Crec que podem ser uns 40
Genís Pinart
alcalde del port de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.