Política

Sis anys de presó i inhabilitació perpètua per a Cristina Fernández, per corrupció

La vicepresidenta argentina ha estat sentenciada per la irregularitat en la concessió d’obres durant els seus governs

La justícia argentina rebaixa a la meitat la pena que demanava la fiscalia per irregularitats en la contractació pública

Cristina Fernández de Kirchner, dues vegades presidenta d’Argentina i actual vicepresidenta del país ha estat condemnada a sis anys de presó i inhabilitació perpètua per exercir càrrecs públics per un delicte de frau. El Tribunal Oral Federal 2 ha rebaixat a la meitat la pena que demanava la fiscalia per irregularitats en contractació pública mentre era presidenta. Fernández de Kirchner no ingressarà a presó perquè pot apel·lar en un procés que es pot allargar en el temps i, a més, està protegida pels furs especials com a vicepresidenta. En cas de confirmar-se la pena després d’apel·lar, la presó seria domiciliaria, perquè tindria més de 70 anys.

La fiscalia va xifrar en 1.000 milions de dòlars el total defraudat a l’estat argentí mentre Kirchner era presidenta, entre 2007 i 2015. Durant el judici, es van denunciar irregularitats en la contractació d’una cinquantena d’obres públiques a la província de Santa Cruz. Els treballs van ser adjudicats a empreses de l’entorn dels Kirchner.

D’altra banda, el jutjat no ha considerat que Kirchner pugui ser condemnada per associació il·lícita, penada amb fins a 12 anys d’empresonament, tal com demanava l’acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia