Política

L’Ajuntament de Cassà redueix un 3,9% el pressupost del 2023

La inversió cau un 63,2%

L’equip de govern atribueix el descens d’ingressos a la pèrdua de les plusvàlues i l’increment dels costos energètics i de personal

L’Ajuntament de Cassà de la Selva va aprovar ahir inicialment, amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts i el PSC) i els vots en contra de l’oposició (ERC), el pressupost de la corporació per al 2023, que experimenta una reducció de 570.000 euros i se situa en un total de 13.728.700 euros. Aquesta xifra és un 3,92% inferior a la del pressupost del 2022, que va ser de 14.288.700 euros. El pressupost inclou els comptes de la residència de gent gran Sant Josep i de l’empresa municipal GSM, que gestiona la zona esportiva.

Segons el regidor d’Hisenda, Joan Ignasi Gispert (Junts), els comptes del 2023 estan marcats per una disminució dels ingressos provinents de les plusvàlues dels terrenys urbans, xifrada en 400.000 euros, i per l’augment “considerable” de la factura energètica i dels costos de personal. La rebaixa dels ingressos tindrà efectes en el capítol d’inversions previst per a l’any que ve, que preveu actuacions per valor de 428.000 euros. Aquesta xifra és notablement inferior a la del 2022, en què la partida d’inversions és d’1.164.000 euros. Això suposa un descens del 63,2% en aquesta partida respecte del 2022. En el pressupost destaca el descens de la partida dedicada al manteniment urbà i rural, de 2.119.800 euros a 1.281.347,70 (-39,55%), mentre que la partida de serveis socials augmenta de 259.700 euros a 462.060,46 euros (77,92%).

L’alcalde, Robert Mundet (Junts), va dir que, tot i la disminució de les inversions, el mandat finalitzarà amb la majoria de les grans actuacions que es van preveure en el seu inici realitzades. Pau Presas (ERC), en canvi, va lamentar que la “majoria” de partides pressupostàries queden reduïdes, moltes “a la meitat”, i va atribuir la situació a una gestió “poc rigorosa” de l’equip de govern. Gispert va respondre que aquest pressupost no li agrada, però va assegurar que el consistori té poc marge. En aquest sentit, va denunciar que l’augment de l’aportació de l’Estat (5%) no permet pagar “ni la meitat” de l’augment retributiu del personal. Marià Montsunyer (PSC) va destacar que l’equip de govern no ha apujat els tributs municipals i que el consistori no pot viure “per sobre de les seves possibilitats.”

LES FRASES

Tothom haurà de canviar els hàbits i ajustar el pressupost per cobrir les despeses que s’originin
Robert Mundet
ALCALDE DE CASSÀ DE LA SELVA (JUNTS)
Hi ha partides bàsiques enormement afectades. S’ha de tornar al rigor pressupostari
Martí Vallès
CAP DE L’OPOSICIÓ (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia