Política

Meloni jura el càrrec com a primera ministra d’Itàlia

La líder d’extrema dreta es converteix en la primera dona que ocupa el càrrec

La líder de l’extrema dreta i guanyadora de les eleccions italianes, Giorgia Meloni, ha jurat aquest dissabte al matí el càrrec i s’ha convertit així en la nova primera ministra d’Itàlia. Serà la primera dona que ocupa aquest càrrec. Meloni, líder del partit d’extrema dreta Germans d’Itàlia, ha arribat al Palau del Quirinal de Roma pocs minuts després de les 10 del matí. La flamant primera ministra ha jurat el càrrec per la República, s’ha compromès a respectar la Constitució i a exercir les seves funcions en interès exclusiu de la nació. “Juro ser fidel a la República, complir lleialment la Constitució i les lleis, i exercir el meu mandat i les meves funcions en l’interès exclusiu de la nacio”, ha afirmat davant el cap d’Estat.

Igual que Meloni, la resta de ministres del seu gabinet han fet el jurament i han signat el càrrec davant del president de la República, Sergio Mattarella.

El govern de estarà integrat per 24 ministeris, amb només 6 dones com a ministres. L’executiu tindrà representants dels partits integrants de la coalició de dretes: els Germans d’Itàlia, la Lliga Nord –amb Matteo Salvini com a líder- i Força Itàlia –amb Antonio Tajani al capdavant-. Precisament Tajani i Salvini seran els dos viceprimers ministres de Meloni. Després dels juraments el nou govern s’ha fet una foto oficial.

Aquest diumenge s’escenifirarà el traspàs de poders amb el primer ministre sortint, Mario Draghi, i després Meloni presidirà per primer cop el Consell de Ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia