Política

xina

La Xina aconsegueix bloquejar un debat sobre uigurs en el Consell de Drets Humans

La resolució ha estat rebutjada per només dos vots

La Xina ha mostrat aquest dijous el seu poder d’influència i ha aconseguit bloquejar en el Consell de Drets Humans (CDH) un debat sobre la situació de la minoria uigur, arran de la publicació un informe de l’ONU que confirma greus violacions contra aquesta comunitat perpetrades per Pequín.

Un grup de països occidentals –liderats pels Estats Units i Noruega– ha presentat al CDH un projecte de resolució de contingut aparentment modest, ja que només plantejava que en la pròxima sessió d’aquest òrgan –a celebrar-se entre febrer i març de 2023– hi hagués una discussió sobre les conclusions d’aquest informe.

La Xina ha expressat la seva “més rotunda oposició” a aquesta idea i ha dit que el referit informe “manca de qualsevol valor”, una posició que van recolzar diversos països en desenvolupament en una votació que aquests van guanyar per 19 vots en contra del debat i 17 a favor, mentre que altres onze països es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia