Política

El TC anul·la l’admissió a tràmit de les resolucions del Parlament sobre l’autodeterminació i la monarquia del 2019

El tribunal dona la raó a Cs i declara que els acords de la Mesa van vulnerar els seus drets

El Tribunal Constitucional ha anul·lat l’admissió a tràmit per part de la Mesa del Parlament de les resolucions sobre l’exercici del dret a l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia de la tardor del 2019. L’alt tribunal ha resolt a favor del grup parlamentari de Ciutadans, que va portar els acords de la Mesa del Parlament davant de la justícia en considerar que s’havien vulnerat els seus drets. La decisió del TC, amb el vot particular de dos magistrats, estima el recurs d’empara de Cs i declara que els acords de la Mesa del 29 d’octubre i el 5 de novembre del 2019 van vulnerar el seu dret a exercir les funcions representatives.

També declara la nul·litat de les decisions i actuacions de la presidència del Parlament dels dies 7,8 i 12 de novembre.

La decisió del TC arriba una setmana abans que els dies que està previst que comenci al TSJC el judici que jutjarà quatre exmembres de la Mesa del Parlament per desobediència, entre ells l’expresident Roger Torrent. El judici contra Torrent, Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i Adriana Delgado està previst del 5 al 7 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia